Home » Любопитно » Звезда от Момчето си отива“ 25 г. живее без ток и проси, за да се издържа

Звезда от Момчето си отива“ 25 г. живее без ток и проси, за да се издържа

Звездата от емблематичния български филм „Момчето си отива“ – актрисата Христина Русева, от 25 години живеела без ток, алармират нейни съседи от Сливен. Апартаментът на някогашната красавица бил в ужасяващ вид, а таваните всеки момент щели да се срутят върху главата ѝ.

Входната ѝ врата била изгнила и стояла денонощно отворена, тъй като Христина нямала пари да ремонтира бравата или да си купи катинар. Така в жилището ѝ можел да нахълта всеки. Макар вътре да нямало нито хубави мебели, нито скъпи бижута, пари или техника, било достатъчно някой да я уплаши сериозно, коментират нейни комшии. За хляб и мляко си изкарвала стотинки с просия. Сливналии разказват, че ежедневно може да бъде видяна по центъра на града.

Обичайно изглеждала що-годе прилично – чиста и добре облечена. Не седяла по земята, а подпитвала с тих тон случайни минувачи дали могат да ѝ дадат някакви стотинки. Хората винаги се отзовавали, защото я познавали от години. Сериозна помощ обаче тя отказвала категорично. Не желаела нито да сигнализират социалните, нито да ѝ носят дрехи, мебели и други вещи, нито да я настаняват в старчески дом или друга институция. Нейни приятелки от миналото признават, че преди време имало опити Христина да бъде пратена на лечение, но тя избягала. Въпреки това от социалните отричат подобна информация.

Основният ѝ проблем, който я докарал до просешка тояга, бил алкохолът. Затова понякога познати отказвали да ѝ дават пари, понеже знаели, че си купувала с тях първо пиене, а после храна. От театъра в Сливен, където Христина се върнала да играе след успеха си с ролята на учителката в „Момчето си отива“, още пазели архивите с многобройните представления, в които имала главни роли. Малкият град обаче бързо убил ентусиазма ѝ и тя решила да се премести във Варна.

Там посегнала за пръв път към чашката, но причината така и не се разбрала. Бивши нейни колеги разправят, че било от любов и от разочарование от театралните среди в морската столица. Психиката ѝ не издържала и тя се върнала пак в Сливен. Тогава дошли политическите промени. Никой не ѝ подал ръка и тя дълго време останала безработна, пише Ретро. Въпреки че я познавали като упорита и амбициозна, загубила хъс, а липсата на средства и работа още повече я тласнали към алкохола.

Звезда от
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Сирийските кюрди: Ще се бием!

Кюрдските формирования, влизащи в състава на коалицията „Сирийски демократични сили“ (СДС), ще окажат въоръжена съпротива ...

Брекзит до другата седмица? Едва ли!

Ще бъде много трудно да бъде постигнато споразумение за Брекзит до другата седмица, тъй като ...

Ердоган: Скоро влизаме в Сирия

Турската армия ще пресече скоро границата между Турция и Сирия заедно със Свободната сирийска армия, ...

Вашият хороскоп за днес, 09.10.2019 г.

Хороскоп от astrohoroscope.info Овен Днес към вас и вашите действия ще има повишен интерес отстрани. ...

Протестиращите срещу Гешев ще пишат на Кьовеши

Гешев е кандидатура на задкулисието и #Кой и ако бъде избран за главен прокурор, протестиращите ...

Мрачно предзнаменование за Световното по футбол в Катар

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Световното ...