Home » Свят » Зловещо! Google предсказа идването на Христос и Деня на Страшния съд!
Исус Христос края на света

Зловещо! Google предсказа идването на Христос и Деня на Страшния съд!

Знаци, тайни символи и закодирани послания за края на света има навсякъде около нас и всеки който знае къде и как да ги търси може да ги види.

Поне така смятат онези, който си падат по теориите на конспирацията. Поредния такъв пример е свързан с онлайн преводача на Google, който може да превърне безсмислици в библейски пророчества.

Известно е, че инструментът за превод на интернет гиганта не е най-надеждният начин да преведете нещо от един език на друг и това се потвърждава от тази новооткрита грешка, заради която много потребители изпаднаха в шок. Случайната грешка или умишлено закодираното тайно послание в Google Translate, което беше открито и разпространено тази седмица от потребител на Reddit, разкрива смущаващо предсказание за свършека на света и идването на Исус отново на Земята.

Може сами да се убедите в това като напишете думата „куче“ на английски (dog) между 18 и 22 пъти и зададете като език за превода „маорски“ (езикът, който говори коренното население на Хавай).

След като странният пророчески текст се появи в мрежата, по-трезвомислещите потребители предположиха, че апокалиптичното предсказание се основава на грешка в системата за превод, която има способността да се учи в движение. Някои от тях дори измислиха и откриха други начини да измамят преводача и да се посмеят от сърце с това, което се получава от въвеждането на безсмислици от различни езици.

Ето някои от примерите:

Текстът „do nal d trump do nal d trump do nal d tru mp“ преведен от сомалийски, на английски се чете така: „Не правете това вече“.

Друг обезпокоителен проблем се появява когато се напише думата „goo“ 13 пъти и отново се даде превод от сомалийския език. Така се получава: „Нарежете пениса на парчета, накълцайте го на парчета“.

Служители на Google обясниха, че инструментът за превод се учи, като събира и разчита текст от други сайтове в интернет.

„Преводачът на Google се учи от примери за преводи в мрежата и не използва „лични съобщения“ за извършване на преводи“, заяви представител на Google пред британския вестник Independent.

„Това е просто функция за въвеждане на глупости в системата, от която системата на свой ред генерира глупости“.

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар