Home » Истории » Зловещи истории на хора, достигнали границата на смъртта по време на пътуванията си (СНИМКИ)
Зловещи истории на хора, достигнали границата на смъртта по време на пътуванията си (СНИМКИ)
Зловещи истории на хора, достигнали границата на смъртта по време на пътуванията си (СНИМКИ)

Зловещи истории на хора, достигнали границата на смъртта по време на пътуванията си (СНИМКИ)

От „Почивка“ ви събрахме седем невероятни истории за това как хора са се спасили. Исктории които доказват, че никога не трябва да се отказваме, дори и да нямаме вече надежда.

Съдбите на тези хора са били описвани в книги или филми и са давали пример за това как можем да оцелеем, попадайки в невероятна ситуация. На границата на смъртта на самолет, в океана, в покрити със сняг планини, джунгли или пещери.

Ето и първите няколко от тях.

Името на Лариса Савицка влиза в Рекордите на Гинес като единственият човек, оцелял, след падане на самолет от 5200 метра. Но също така и като човек, получил за това минимално обезщетение – 75 рубли.

Лариса Савицка

Самолетната катастрофа става през август 1981 година. 20-годишната туденкка се прибирала с мъжа си от сватбено пътешествие и по случайност сяда в най-задната част на самолета, независимо, че има билети за средата.

В момента, в който пътническият самолет Ан-24 се сблъсква с бомбардировача Ту-16 заради грешка на диспечерите, Лариса спи. Събуждайки се от силния удар, тя усеща ужасен студ, тъй като температурата рязко пада до -30 градуса. При разбиването на фюзелажа, тя пада на земята между седалките. Но успява да се вдигне, да стигне до креслото си преди да бъде ударена от някое от разлетелите се парчета на счупения корпус на самолета.

След падането му тя е няколко часа без съзнание. Съвземайки се, тя вижда тялото на мъж и независимо от болката, счупените ребра и травмата на гръбначния стълб, започва да се бори за живота си.

От счупените части на самолета Лариса успява да си построи заслон, а за да се спаси от дъждовете и студа. Пали огньове с вещи на пътниците. Спасителните екипи намират младата жена два дни след катастрофата.

Като на единствена жертва, преживяла ужасяващото падане на самолета, властите дават на Лариса едва 75 рубли. По онова време по държавни нормативи на жертви от самолетни катастрофи се полагат само 300 рубли на семействата на загиналите и 75 за оцелелите.

Съветската преса съобщава за случилото се едва през 1985 година, но само за инцидент, станал по време на изпитания на летателен апарат. Самата Лариса си спомня, че в момента на падането и всички изпитания й дава сили споменът за италианския филм „Още има чудеса“, в който се разказва за героиня, преживяла подобна ситуация.

Девет дни в джунглата

Перуанската ученичка Джулиана Маргарет Кепке е всъщност прототипа на филма „Още има чудеса“. Когато е едва на 17 години, тя успява да се спаси след ужасяваща самолетна катастрофа по време на вътрешен полет в Перу. Самолетът е ударен от мълния и той пада от височина 3 километра. Кепке е единствената оцеляла от 92-ма пътника.

Джулиана Маргарет Кепке

В продължение на девет дни тежко раненото момиче, което има и сътресение на мозъка опитва да се придвижи сама през тропическата джунгла до място, населено с хора. За щастие тя има опит – баща й я учи как да оцелее в подобно място.

Джулиана прекарва четири агонизиращи дни край останките на самолета, където са телата на родителите й, преди да се реши да се отправи на този поход. Единствената й храна са няколко бонбони, които успява да намери.

По пътя е нападната от различни животни, но най-тежко понася раните от насекомите. Заради болката от тях Джулиана почти не успява да заспи. Накрая дори има личинки от червеи в раните си. Успява да се избави от тях едва, когато я спасяват.

Джулиана

На десетия ден от страшните си изпитания момичето успява да се добере до рибарска лодка. Местни хора й дават бензин, с който полива раните си. Джулиана разказва историята си в книгата „Когато паднах от небето“, а след това по нея е заснет и филмът „Още има чудеса“.

Източник: pochivka.blitz.bg

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар