Home » България » Журналист за апартаментгейт: Секс за сметка на гражданите

Журналист за апартаментгейт: Секс за сметка на гражданите

Цената в публикацията е шокиращо ниска. По-късно г-жа Панова в интервю даде обяснение по случая. Дали такава е цената, дали не, излиза че фирмата продава на загуба. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия журналистът Стефан Ташев по повод информацията, че съпругата на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов – Елисавета, е закупила луксозен апартамент на силно занижена цена.

Самата тя каза, че са близки приятели със собствениците на фирмата. Излиза интересен въпрос – въпреки всичко съпругът ѝ е председател на ВКС, има ли конфликт на интереси, заяви Ташев.

Живеем в една много интересна ситуация, в която всичко, което е законно, е морално, заяви журналистът Асен Генов. Струва ми се, че българските граждани имат пълното основание да са недоволни от един много прост факт. Досега говорихме за обръч от фирми около политиците. Струва ми се, че „Апартаментгейт“ разкрива един друг сериозен обществен, политически и социален проблем, а именно – около фирмите вече сякаш започва да се формира и осветлява един обръч от политици, обръч от хора от властта, от магистрати. Ако приемем хипотезата, че Панов е в конфликт на интереси за това, че крупни предприемачи са негови кумове, тогава аз ще задам въпроса какъв е проблемът, след като г-н Горанов (финансовия министър Владислав Горанов – б.р.) беше оправдан, че не е в конфликт на интереси, защото живее в апартамент на своя кум, добави Генов.

Според мен единственият изход е Сметната палта да провери всички етажи на властта и ако се види, че има несъответствия между пазарните и покупните цени на техните собствености, да се види каква е причината – дали е услуга за властта или е рекет на властта. Трябва да се проверят всички възможни власти, тъй като се вижда класическата формула на олигархия. Властта се самообслужва, самозадоволява. Има изключително опасно обвързване на властта и бизнеса. Имаме секс за сметка на гражданите – кой си го е поръчал, кой го е платил, вече няма значение, каза още Асен Генов.

Не е лошо да се направи една доста по-дългосрочна проверка, за няколко години назад, как политици са купували имоти, посочи и Стефан Ташев.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Клоп: Може и да се откажа след 2-3 години

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп не иска да говори за далечното си бъдеще. “Очаквам да ...

Урсула се увърта около Мис България (СНИМКИ)

Коафьорът Борислав Сапунджиев, по-познат като Урсула бе сред ВИП гостите на първото издание на летен ...

Сигнал за бомба и на летище Пловдив

Към 11 часа днес в дежурната част на ОДМВР – Пловдив е получен сигнал, че ...

Все по-вероятно е Икарди да остане в Интер

Нападателят на Интер Мауро Икарди изглежда ще продължи да носи екипа на тима и през ...

Правителството одобри създаването на нова болница в Габрово

Правителството прие Решение, с което одобрява създаването на „МБАЛ Свети Иван Рилски Габрово“ ЕООД. Това ...

Ивет Лалова с нова победа в Турция

Ивет Лалова донесе поред на победа за турския си тим ЕНКА. Тя се наложи на ...