Home » България » Жесток удар по отвлечения от „Наглите” милионер Киро Киров!
Жесток удар по отвлечения от „Наглите” милионер Киро Киров!
Жесток удар по отвлечения от „Наглите” милионер Киро Киров!

Жесток удар по отвлечения от „Наглите” милионер Киро Киров!

Бизнесменът Киро Киров, който бе похитен от бандата за отвличания „Наглите” и прекара дълго време в плен, преди синът му да плати откуп от 517 000 евро за живота му, обяви окончателен фалит, пише „Уикенд“.

Преди седмици дългогодишния вносител на строителна техника остана без заведението си „Снейк” в ж.к. „Люлин”.

Просторния бар на семейство Кирови на булевард „Царица Йоана”, който работи от далечната 2001 г. и доскоро бе сред най-оборотните заведения в София, вече не функционира, тъй като в началото на месеца банка е влязла във владение на имота. Оказа се, че заведението е било заложено за кредит във финансова институция, но заради няколко пропуснати плащания банката е предпочела да изземе обекта.

Близки до семейство Кирови разкриха, че още преди 2 години синът Иван взел решение да преструктурира бизнеса и за целта теглил огромен кредит. Той заложил бизнес сградата „Киров”, както и прилежащото към нея заведение „Снейк” в банка, като сключил договор, според който може да полза обектите, но под наем. Впоследствие обаче нещата не потръгнали по мед и масло и след просрочени плащания от финансовата институция взели решение да изгонят бившите собственици и настоящи наематели.

Така в навечерието на 80-ия си юбилеен рожден ден Киро Киров, който от началото на 90-те години на миналия век развива едър бизнес, вече не развива никаква търговска и стопанска дейност. Малко утешение за популярния бизнесмен е факта, че той съумя да се възстанови физически и психически след преживяната драма с отвличането и оттогава гледа по-философски на живота.

За финансовите проблеми на семейство Кирови загатна още преди година и половина синът Иван Киров, който призна, че е изправен на ръба на фалита. Според думите на Киров – младши, бизнеса тръгнал надолу след похищението на татко му.

„Тогава платихме откупа с пари на фирмата. Липсата на самите 500 хиляди евро ни се отразиха лошо, тъй като едни такива пари се завъртат четири-пет пъти годишно и са еквивалентни на 4-5 милиона евро. Купуваш стока, продаваш я, започваш отначало – купуваш стока пак, пак я продаваш и така. 500 000 евро, издърпани от оборота се равняват на 4-5 млн. загуба реално. Ако баща ми го е нямало 17 дни, което си е почти месец, само оборотът като падне на нула, си е 5 милиона загубен оборот. Само през това време. Но много по-лошо ни повлияха писанията по вестниците. Имиджът ни се срина, никой не искаше да купува от нас! Когато се случи това, във фирмата ни работеха 700 човека. В момента работят 0 човека и 700 семейства останаха на улицата. Подадохме в съда иск за обявяване на фирмата „Киров” АД в несъстоятелност. Чакаме съдът да се произнесе”, обясни през есента на 2017 г. Иван Киров.

blitz

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар