Home » България » Жената на Дончев: Оставка на кмета на Габрово? Само в мокрите сънища на БСП

Жената на Дончев: Оставка на кмета на Габрово? Само в мокрите сънища на БСП

Съпругата на вицепремиера Томислав Дончев – Светлана, защити кмета на Габрово Таня Христова. Тя е обвинявана за проблема с циганите в Габрово покрай протестите, предизвикани от побоя, извършен от трима роми над продавач в магазин, пише epicenter.bg.

Самата Христова заяви днес, че носи оставката в джоба си, но не смята, че в града има концентрация на ромско население.

Ето какво написа Светлана Дончева във Фейсбук:

Някой иска оставката на Таня Христова?! Това може да се случи единствено в мокрите сънища на местни БСП-активисти и други „будни“ габровци. Да припомня ли, че Таня Христова е избирана два пъти за кмет на Габрово от първи тур, като на изборите през 2015 г. отвя всичките си опоненти като получи подкрепа от почти 70% от гласувалите габровци? Да припомня ли огромната промяна на града от както тя е кмет? Не, няма нужда от това, защото габровци помнят, а промяната я вижда всеки, който живее и работи в този прекрасен град.

Насажда се мнението, че Таня Христова населва цигани в Габрово, за да гласуват за нея на изборите. По-голяма глупост не може да бъде измислена. Тя никога не е имала нужда от цигани, за да печели убедително подкрепата на габровци. Никога! Показват го обективните факти от резултатите на местните избори през последните 8 години.

А цигани, придошли в Габрово, през последните три години, наистина има. Не е приятно, съгласна съм. Беснея всеки път, когато чета за тях и това, което правят. Но истината е, че те идват по съвсем прозаични причини. Градът е хубав, подреден, спокоен и най-вече има работа. Никоя власт не може да им забрани да се местят и да се населват, там където искат. Против закона е, а нали искаме законите да се спазват?

Проблемът е, че поведението и навиците им не се вписват в този град. И ако не могат да приемат установените порядки, ако не желаят да живеят така, както се очаква от тях, ако създават тревожност и страх у габровци, ако нарушават обществения ред, то тогава трябва да знаят, че ще се запознаят със закона отблизо. Съзнавам, че идват избори и политическите хиени точат зъби, но и това ще мине.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Барселона най-накрая разкара ненужен

Испанският шампион Барселона продаде португалския национал Андре Гомеш на Евертън, а договорът на халфа с ...

Airbus тества самолет с албатрос крила

Авиационният конструктор Airbus направи нов тип самолет, като идеята за крилата е заимствана от албатросите ...

Глутница псета убиха домашно куче

Група кучета нападнали и нахапали немска овчарка в двор в село Острово. Сигналът за случилото ...

Русия спря производството на спътници ГЛОНАСС

Руското правителство е прекратило финансирането на серийното производство на спътници ГЛОНАСС-К заради недостига на вносни ...

ДСБ няма пари, за да върне 50 000 лв. партийна субсидия

Около 50 000 лева имат да връщат на републиканския бюджет от ДСБ заради по-големите партийни ...

Отравянето на Скрипал е било инсценирано?

Племенницата на бившия двоен агент Сергей Скрипал – Виктория Скрипал предполага, че спецслужбите на Великобритания ...