Home » България » Жената на Брендо бяга от България
Жената на Брендо бяга от България
Жената на Брендо бяга от България

Жената на Брендо бяга от България

С личен шофьор и лъскав джип гази в софийските преспи бившата жена на наркобоса Евелин Банев – Брендо, видяха папараците на „България Днес“.

Повод за обиколките на Моника Добринова са уреждане на формалностите около продажбата на легалния й бизнес, твърдят хора от подземния свят. По думите им след финала на сделките Добринова смята да напусне страната. На тайно място в чужбина от няколко месеца е и Брендо, който си плю на петите, малко преди да бъде осъден на шест години за пране на 21 млн. лева. До края на април 2018-а Брендо се разхождаше необезпокояван в София, макар по това време да имаше още две присъди за трафик на дрога – 20г. затвор в Италия и 10 г. решетки в Румъния. Като капак на всичко Брендо успя да прехвърли и легалния си бизнес на регистрирана в Кипър офшорка. Сделката на практика скъса следите около богатството му, без да има пречка то да бъде управлявано от подставени лица.

Жената на Брендо бяга от България

Жената на Брендо бяга от България

За подобни намерения подсказват и действията на бившата му съпруга Моника. Миналата година тя е внесла искане за запор на фирми и семейни имоти на стойност 22 милиона лева, както и за 6 милиона в банкови сметки.

В искането не е включен модният бизнес на Добринова, който тя прехвърли на свои близки. Самата сделка става дни преди искането за запор на фирмата от антикорупционната комисия. Така фирмата „Монай Криейшънс“ преминава в ръцете на Ана Хадам и Румен Георгиев, показва справка в Търговския регистър. Наред с Моника и Хадам изскача покрай бизнеса на съпругата на Брендо. Младата дама официално се води сред акционерите във фирма купила столичния хотел „Рила“. След тази сделка Моника успешно прехвърля акциите си в „Конте Плюс“ на дизайнерката Здравка Радева малко преди да запорират имуществото й.

След сделката с модните фирми съпругата на Брендо остава собственик само на дружеството „Б.М.А. Трейдинг“, чиито акции са запорирани. Фирмата е създадена от Банев и чрез нея той построява хотела „Ле Фльор“ на бул. „Витоша“. Поле сградата е прехвърлена на офшорка, а „Б.М.А. Трейдинг“, изпразнена от съдържание.

Източник: HotArena.net

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар