Home » България » Жена се потроши при слизане от автобус! Осъдиха шофьора
Жена се потроши при слизане от автобус! Осъдиха шофьора
Жена се потроши при слизане от автобус! Осъдиха шофьора

Жена се потроши при слизане от автобус! Осъдиха шофьора

Осъдиха шофьор на автобус от вътрешноградския транспорт в Пловдив за причиняване на телесна повреда на жена. Той получи наказание административна глоба в размер от 1000 лева. Toва предаде TrafficNews.

Инцидентът е станал на спирка на булевард “България”. Автобус N 20 спрял, за да слязат пътниците. Възрастна пловдивчанка, поради бавното си предвижване, не е  успяла да напусне навреме превозното средство, при което без да погледне в огледалата,  водачът затворил вратите. Жената била затисната, а превозното средство потеглило. Хората се развикали и водачът набил спирачки.

Той спрял и отворил вратите. Жената полетяла и паднала на пътното платно. Наобиколили я минувачи, а водачът слязъл и опитал да й помогне. Повикана е била линейка, която отвелa пострадалата в болница. Там след преглед медиците са констатирали, че бабата е със счупване на лявата раменна кост, разкъсно-контузна рана по лявата вежда, контузия на клепача и околоочната област, контузия на главата и тялото, кръвонасядане по клепачите на лявото око и лявата скула, по лявата колянна става и охлузвания.

Жената е извадила медицинско, а на водача е повдигнато обвинение.

След месеци разследване, шофьорът се изправил пред Районен съд в Пловдив. Пред магистратите той разказал, че жената не е била затисната от вратите на автобуса и е паднала, след като вече е слязла на спирката.

Назначена е била двойна експертиза. И при двете е констатирано, че и в двете хипотези – дали вратата е затиснала първоначално жената или не, то при потеглянето превозното средство е причинило травмата.

Преди дни съдът излезе с решение. Магистратите решиха да наложат наказание административна глоба спрямо водача, за това че последният е нарушил основното правило, а именно да осигурява възможност за безопасното качване и слизане на пътниците. Той е причинил средна телесна повреда по непредпазливост.

Решението подлежи на обжалване.

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар