Home » Свят » Жена оцеля след скок от 1500 м, парашута й не се отворил

Жена оцеля след скок от 1500 м, парашута й не се отворил

30-годишна жена падна от повече от 1500 метра преди да се блъсне в дървета, предаде Си Би Ес. Денис Демърс все още асимилира това, което ѝ се случи в събота вечерта в Троа Ривиер, Канада, когато парашутът ѝ не успя да се отвори и тя се стовари от километър и половина на земята. „Това е чудо“, заяви Демърс пред Радио Канада в сряда, съобщи БНТ.

„Не знам как човек може да оживее при такова падане от самолет.“

30-годишната жена се приземила в гориста местност и се възстановява в болница с няколко фрактури, между които счупени прешлени, но полицията твърди, че животът ѝ не е застрашен. Скокът е осъществен в парашутното съоръжение Parachutisme Adrenaline близо до летището. Компанията отказа коментар, тъй като тече разследване. Жената е имала опит в скачането с парашут според полицията в Троа Ривиер, която разследва, за да установи дали това е случай на престъпна небрежност. Да се каже, че парашутът не се е отворил е „доста неясно и често не е правилно“, каза Нанси Корен, директор на спортния отдел на Американската парашутна асоциация (USPA), след като изслушва основните факти, предоставени от провинциалната полиция. Парашутът трябва да бъде отворен на подходяща височина или няма да има достатъчно време за пълно разгръщане, каза тя. Има вероятност за неизправност на парашута и тогава се разчита на резервно въженце.

Въпреки това, тя каза, че парашутната неизправност е „изключително рядка“ и злополуките обикновено са причинени от грешка на използващия го, тъй като има конкретни стъпки, които трябва да се предприемат при спешни случаи. Скачащият трябва да освободи основния улей и да разгърне резервния улей, след като основният улей е освободен, за да се гарантира, че няма заплитане, каза тя. Коефициентът на смъртност при скачане с парашут е малък. Скачащият достига скорост от около 177 км/ч докато свободно пада. Това е само около 300 метра на шест секунди, според USPA.

През 2018 г. USPA регистрира 13 катастрофи с фатален край в САЩ от приблизително 3,3 милиона скока – най-ниският брой в историята на спорта, посочва асоциацията. Преди това е имало 21 до 24 смъртни случая годишно от 2013 г. насам – това е около една смъртност на 253 669 скок

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

ЕС разглежда молбата на Великобритания

Европейската комисия потвърди разглеждането на молбата за отлагането на крайния срок за излизането на Великобритания ...

Левски иска играч на ЦСКА 1948

Още един роден играч е обсъждан от ръководството на Левски за зимната селекция, твърди “Меридиан ...

Блатечки призна, че злоупотребява с…

Асен Блатечки от години се бори с един от най-вредните пороци – пушенето, но за ...

Турция не иска територия на други страни

Турция не се стреми да завземе територия, от която и да е страна. Това заяви ...

Дъщерята на Гала показа пръстена от… (СНИМКА)

Дъщерята на Гала за пореден път изненада последователите си с това, което наскоро показа. Мари ...

САЩ плашат руската мечка

САЩ са загрижени от технологичните успехи на Русия в прилагането на договора за открито небе. ...