Home » Крими » Затворник върти търговия с дрога през платформа за дарения в Пловдив

Затворник върти търговия с дрога през платформа за дарения в Пловдив

Че в затвора в Пловдив се продава дрога с килограми отдавна не е новина. Че голяма част от дилърите продължават да практикуват „професията”, за която излежават присъда, също не е изненада.

Няма да учудим никого, ако кажем че всеки втори затворник взема хероин, бонзай, амфети или някакви други наркотици. Макар и незаконна обаче, търговията с наркотици също се нуждае от гарантирано разплащане. Парите са удобно, но доста опасно средство за разплащане, тъй като могат да бъдат открити, откраднати или конфискувани, особено ако са в по-големи количества, а собственикът им няма обяснение за произхода им.

Пловдивски затворник обаче е въвел изключително иновативна система за разплащане като използва най- голямата българска платформа за дарения DMS, показа проучване на TrafficNews. И ако желаете да си поръчате дрога в затвора е достатъчно да изпратите смс със съдържание DMS JASMIN!

По документи DMS JASMIN е кампания, създадена с цел да подпомогне самотни майки от Пловдив, които сами отглеждат децата. „Със събраните пари ще бъдат подпомогнати самотните майки в ежедневните разходи, необходими за отглеждането на децата им. Подкрепата е насочена приоритетно към майки, които отглеждат деца, нуждаещи се от лечение, за закупуване на лекарства или имат други специални нужди” съобщава рекламата на кампанията.

Кампанията се провежда от фондацията „Жасмин Чарити“, която е регистрирана в Пловдив на 13 май 2019. Проверката установи, че неин основател е не кой да е, а криминално проявеният Цветан Господинов – Батмана.

Той бе арестуван в края на януари 2019. Батмана бе основен свидетел срещу обвиняемите за палежа на колата на шефа на пловдивския затвор. Господинов закова с показанията Александър Господинов – Доктора, Илиян Сарийски – Жабата и Цветан Кюркчийски – Тъпото. Тримата бяха признати за виновни и осъдени.

Самият Цветан Господинов е в затвора, където излежава присъда за грабеж. Според затворници обаче той продава дрога зад решетките и печели добре. Очевидци твърдят, че разплащанията се извършват през платформата DMS. Пристрастените плащали за дозите си през SMS-и, изписвайки DMS JASMIN!

В Търговския регистър е записано, че целите на фондацията „Жасмин Чарити“ са „да подобри качеството на живот и да подпомогне със своята благотворителна дейност всички социално слаби групи като стари хора, самотни майки, болни деца и хора и други”. Таргетът на кампанията е 50 000 лева. До този момент са събрани близо 18 000 лв и остават да бъдат събрани още 32 000. От началото на кампанията 29 юли 2019 до сега са изпратени 15 190 смс-а и 2 150 лв. са преведени онлайн в платформата.

Пловдив / България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Голяма новина за волейбола долита от Япония

Голяма новина, касаеща националния ни отбор по волейбол, може да долети от далечна Япония през ...

Феновете на Ботев Пд не се спрат пред нищо, искат си Колежа

Привържениците на Ботев Пловдив продължават с протестите за недовършването на строежа на любимия им стадион ...

Отново мръсен въздух над София тази сутрин

Отново мръсен въздух над София тази сутрин. Над допустимите нива са фините прахови частици още ...

Hyundai Electric продава завода си в България

Южнокорейският производител на електрическо оборудване Hyundai Electric продава завода си в България за производството на ...

Запалиха 23-годишна, защото се оплакала от изнасилване

23-годишна жена от Индия беше подпалена, защото е искала да вкара в затвора своите сексуални ...

Литекс бе напът да детронира Локомотив, Илиев е спасителят

Носителят на трофея Локомотив (Пловдив) победи изключително трудно Литекс като домакин с 2:1 в осминафинален ...