Home » България » Защо Мая Манолова забрави за ЧСИ – та, неплатените заплати и бременните

Защо Мая Манолова забрави за ЧСИ – та, неплатените заплати и бременните

Помните ли кой прокара чл. 417 от ГПК? Текст, който дава изключителни права на ЧСИ-тата. 2008 г. Мая Манолова. Впоследствие се извинява в комисия в Народното събрание, а като омбудсман започва да се „бори“ с банки и ЧСИ – та. На бас, че публиката помни само последното….

Това коментира в профила си във „Фейсбук“ Ваня Григорова.

Знаете ли, че десетки хиляди хора не получиха изработените си трудови възнаграждения, защото Фондът не работеше от самото си създаване? Знаете ли, че Мая Манолова дълги години беше депутат – човек с реална власт да предлага законови промени, когато от граждански организации бяха направени поредица предложения, за да се отключи фонда? Не го направи, 2013 г. си гласува за предложенията на БСП, с които допълнително се ОРЯЗА възможността на служители за достъп до фонда.

Като омбудсман вече се оказа изключително чувствителна към темата и предложи на депутатите поредица промени. Ключовото тук е ПРЕДЛОЖИ НА ДЕПУТАТИТЕ, защото, за разлика отпреди, като омбудсман не може да внася законови промени. ГЕРБ ги припозна и прие. Впрочем с допълнителни промени, благодарение на Менда Стоянова, изключи от промените жени в майчинство. С напълно незаконна законова промяна!

Защо не го направи, когато беше депутат и можеше, а го направи в колаборация с ГЕРБ? Защо ГЕРБ изведнъж станаха особено чувствителни по темата, когато Манолова я яхна, но не виждаха проблема цяло десетилетие?

Пак на бас, че публиката знае само последното, но не и предисторията.

Костинброд? В същия ден призовах хората да не се отказват да гласуват, че истерията, която Манолова и Бареков забъркаха, е абсурдна и изпълнението – такова, каквото беше описано, е невъзможно. Впоследствие депутат на БСП (да, да, на БСП), който е собственик на една от най-големите печатници, даде интервю, в което заяви, че това е нормален брак. Никой не го чу.

Да не стигаме до Дупница – първия частен град, както го нарече Първан Дангов – бивш кмет и настоящ кандидат за кмет на БСП. Или до хората с увреждания, където ролята на ММ е унищожителна. Но всичко се прощава, нали се снимаха с другите кандидати в инвалидна количка.

Правим мизерии, защото трябва да свършим нечия работа, след това се извиняваме и целите в бяло обличаме доспехите на Дон Кихот. Щото масата помни максимум вчера колко пъти е ходила до тоалетна по голяма нужда. Другото са подробности.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Захариева: Пламен Георгиев обеща да напредне с испанския

Пламен Георгиев има качества за консул във Валенсия, заяви външният ни министър Екатерина Захариева пред ...

9 октомври 1974 г. : Умира Оскар Шиндлер

На 9 октомври 1974 г. на 66-годишна възраст умира Оскар Шиндлер. Oскар Шиндлер е немски ...

Цацаров: Незаконен съдебен състав пусна Полфрийман

Министърът на външните работи Екатерина Захариева и главният прокурор Сотир Цацаров се срещнаха с Джон ...

Собствениците на Юнайтед няма да разкарат Солскяер

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер може да се чувства спокоен за поста си ...

Димитър Пенев със секретна мисия

Легендата на ЦСКА и българския футбол Димитър Пенев бе част от приятна изненада, която колективът ...

Шарапова си спомни за голям кошмар

Руската топ тенисистка и бивша любима на нашия Григор Димитров – Мария Шарапова си припомни ...