Home » България » Зарков: Съдбата на КПКОНПИ се обсъжда между редовете

Зарков: Съдбата на КПКОНПИ се обсъжда между редовете

Преди малко приехме един закон с аплодисменти и парламентарният сезон можеше да завърши така. Председателят на парламента обаче вкарва допълнителна точка за предсрочно прекратяване на пълномощията на председателя на КПКОНПИ. Комисията, която преди две години ни бе описвана като онзи вездесъщ орган, който ще пречупи корупцията в България. Това каза зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Крум Зарков от парламентарната трибуна.

Той коментира, че съдбата на председателя на КПКОНПИ се обсъжда между редовете, без той да обясни защо той подава оставка, какво е свършил до тук, какво не е успял да направи и защо.

„Ние от БСП предложихме мандатът на Пламен Георгиев да бъде прекратен още на 04.04.2019 г. За тези няколко месеца вие не намерихте време да обсъдим сериозно въпроса за това, какво се случва в тази институция. Но решихте сега, преди да излезем във ваканция да ни уведомите, че комисията се е събрала спешно и ни предлага да освободим Пламен Георгиев“, обърна се Зарков към управляващите.

Той заяви, че е редно да се проведе нормален и ясен дебат за това, дали очакванията, с които бе натоварена комисията, са се сбъднали, дали тя не е създала повече скандали, отколкото решения. Народният представител каза още, че нито един от народните представители не е в състояние да вземе информирано решение по тази оставка.

„Потвърждава се още една тенденция за специалните органи, които трябва да борят корупцията. Всеки път евродоклад-институция-скандал-оставка-евродоклад“, заключи Крум Зарков.
Пламен Георгиев да дойде и да обясни мотивите за оставката си
„Пламен Георгиев е все още председател на КПКОНПИ. Той е депозирал оставка. Никой от нас обаче не разбра мотивите и причините му. Искаме той да бъде поканен в Народното събрание, за да чуем неговите мотиви за оставка“. Това заяви от парламентарна трибуна секретарят на ПГ на левицата Филип Попов.

„Няма как за 2-3 парламента да гласуваме оставката му. Той е избран от Народното събрание, депозирал е оставката си пред него и тук, пред народните представители, да дойде и да обясни мотивите си“, каза още Попов. Той призова председателя на НС Цвета Караянчева да прекрати разискванията по тази точка, докато Георгиев не дойде, за да се водят в негово присъствие.

София / България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Софи Маринова шашна с арабски рожден ден (СНИМКИ)

Гласовитата Софи Маринова избра арабския свят, за да отпразнува паметно 44-ия си рожден ден на ...

Молдова завърши Турски поток

Молдова завърши работата на своя територия по реконструкцията на магистрален газопровод, което ще позволи на ...

Предварително споразумение за пакет Мобилност

Преговарящите от Европейския парламент и Съвета на финландското председателство на ЕС постигнаха временно споразумение за ...

4-годишно наказание за френска атлетка

Френската състезателка в маратона Клемънс Калвен заяви пред АФП, че е била наказана за четири ...

Българче преживя ужас в САЩ. Съди държавата

Българче, дадено за осиновяване в Съединените щати, е станало жертва на тормоз и търси правата ...

Миро разкри как е надвил алкохолизма

Певецът Миро сподели, че изминалата година е най-добрата му досега, защото е успял да се ...