Home » Свят » Започнаха разследване на Майк Пенс

Започнаха разследване на Майк Пенс

Демократите в американския Конгрес обявиха, че са започнали парламентарно разследване на избора на вицепрезидента Майк Пенс да отседне в голф клуб, който е собственост на президента Доналд Тръмп по време на официална визита в Ирландия, предаде АФП.

Голф комплексът на Тръмп се намира в Дунбег, на западното крайбрежие на Ирландия, на около 300 километра от Дъблин. Там се проведоха ирландските официални срещи на Пенс.

„Парламентарната комисия не мисли, че парите на американските данъкоплатци трябва да бъдат използвани за обогатяването на президента Тръмп, семейството му и неговите компании“, се казва в изявление на Илайджа Къмингс, председател на влиятелната Комисия по надзор и правителствена реформа в Камарата на представителите на Конгреса, контролиран от демократите.

Къмингс уточни, че фактурата от това пътуване може да е голяма, защото предишно отсядане на Тръмп в същия хотел е струвало 3,6 милиона долара на американците. Това е второ парламентарно разследване, започнало за по-малко от 15 дни за използването от Тръмп и екипа му на различни имоти, които той притежава по света. На 28 август юридическата комисия в Камарата на представителите обяви, че ще разследва съобщението на Тръмп, че обмисля да организира следващата среща на върха на Г-7 в един от голф клубовете си в Маями във Флорида.

По време на кандидат-президентската си кампания Тръмп се ангажира да повери активите си на независима финансова структура, предлагаща анонимно доверително управление или така наречения „сляп доверителен фонд“.

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Тръмп няма да налага санкции на „приятеля“ Ердоган

Американският президент Доналд Тръмп приветства новината за прекратяване на огъня в Северна Сирия, като заяви, ...

Разследват футболен гранд за финансови машинации

Един от най-успешните клубове на Източна Европа е обект на сериозно разследване за финансови машинации. ...

Английските фенове станали жертви на българските расисти

Английските медии разкъсаха родното общество, обобщавайки всички българи под расизма „животни“ и „расисти“ заради изцепките ...

САЩ налагат мита на европейски стоки

Съединените американски щати въвеждат от днес мита на редица стоки от Европейския съюз по силата ...

Турция се подчини на САЩ! Спря операцията в Сирия

Турската армия прекрати за 120 часа военната операция в Сирия, започната на 9 октомври по ...

Военният министър: Един чалгар не може да ми е коректив!

„Един убиец – Джок Полфрийман, показа среден пръст на държавата ни. Това е неоспорим факт. ...