Home » Свят » Заловен килър на ИДИЛ разказа за методите на работа на специалните сили на Украйна (ВИДЕО)
Заловен килър на ИДИЛ разказа за методите на работа на специалните сили на Украйна (ВИДЕО)
Заловен килър на ИДИЛ разказа за методите на работа на специалните сили на Украйна (ВИДЕО)

Заловен килър на ИДИЛ разказа за методите на работа на специалните сили на Украйна (ВИДЕО)

Украинските специални служби помагат на терористите от ИДИЛ да подготвят терористични актове на територията на Русия. Това стана известно от разпита на члена на ИДИЛ от Дагестан Меджид Магомед, който е имал поставена задача да ликвидира командир на подразделение на въоръжените сили на самопровъзгласилата се Донецката народна република, живеещ в Смоленска област на Русия. В мрежата се върти видео със самопризнанията на терориста.

Магомедов е бил задържан в същия руски регион. В хода на разпита си той е разказал, че е получил съответната заповед от Съвета за сигурност на Украйна. По време на обиска в него е било намерено самоделно взривно устройство.

От Магомедов също е станало известно, че от ССУ са му обещали 10 000 долара за убийството на лидера на опълчението на ДНР. Свръзката му се е представил като Рустам. Той му е предлагал оръжие и, вероятно, извършването на терористични актове в Русия. „За да се разбере как ние можем да работи, ни бе дадена първа поръчка – поръчката бе в Смоленска област, казаха ни, че това е някакъв командир на някакво опълчение на ДНР“, казва Магомедов.

По думите на задържания, в Украйна той е пристигнал след гибелта на главатар на клетка на ИДИЛ в Дагестан. В Украйна той се е запознал с представители на организацията „Десен сектор“.

По думите на Магомедов, на 29 август той си е наел квартира, а след 5 дни служител на ССУ му е изпратил координатите на взривното вещество, което той е трябвало да усъвършенства до бомба. Също така на мъжа били дадени 300 долара, за да се придвижва из града.


Източник: БЛИЦ

Оценките на читателите
Общо: 0 Общо гласували: 0
Коментирай чрез Фейсбук

loading...

Вашият коментар

error: Внимание: Съдържанието е защитено !!