Home » България » Заковаха служител на НАП в момента, в който си прибра в джоба 15 бона подкуп
Заковаха служител на НАП в момента, в който си прибра в джоба 15 бона подкуп
Заковаха служител на НАП в момента, в който си прибра в джоба 15 бона подкуп

Заковаха служител на НАП в момента, в който си прибра в джоба 15 бона подкуп

Служител на НАП е заловен в момента на получаване на подкуп от 15 хил. лева. Това каза административният ръководител на Софийска градска прокуратура Емилия Русинова на брифинг във връзка с образувано досъдебно производство срещу служител на НАП за подкуп.

Русинова обясни, че образуваното досъдебно производство е след успешна акция на служители на ГДБОП под ръководството на Софийската градска прокуратура.

В рамките ѝ е задържано лице, служител на НАП, който е заловен в момент на получаване на първия транш от поискана от него сума, уточнява Фокус.

Прокурор Русинова поясни, че служители на НАП са били определени със заповед да извършат ревизия на търговско дружество.

Впоследствие въпросните служители са провели няколко срещи с управителя на дружеството. При първата от тях те са го уведомили, че по отношение на неговото дружество са установени недекларирани печалби в размер на 800 хил. лева. Служителите са предложили да му бъде изготвен акт само за 16 до 20 хил. лева. За целта управителят на дружеството е трябвало да им предостави сумата от 45 хил. лева. Сигналът за поискания подкуп е подаден от самия управител и впоследствие служителят на НАП е заловен при получаването на първия транш от 15 хил. лева, които са му били предадени в центъра на столицата.

Емилия Русинова уточни, че служителят е задържан за 72 часа и предстои да бъде поискано постоянното му задържане под стража, а процесуално следствените действия по случая да продължат, като има и още заподозрени.

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар