Home » Мнения » Задкулисието и папското милосърдие

Задкулисието и папското милосърдие

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Ако има по-католици от папата, те трябва да са в България. Една групичка православни нашенци изглеждаха безумно ощастливени от посещението на папа Франческо. То не бяха венцехваления, ласкателства и екзалтации. Още малко, щяха да почнат да се кръстят по католически, наопаки, само да му се харесат.

Каква беше тази работа?

Та тука идва константинополския патриарх, за Трети март дойде и руският патриарх Кирил, който при това направи едно необикновено признание за ролята на българското православие и българската цивилизация и ефектът бе несравнимо по-слаб.

Какво стана?

Оказа се, че посещението бе знак за възбуждане на реваншизма сред оцелелите привърженици на разкола в БПЦ. Намериха повод пак да закрещят срещу църквата. Папа Франческо, човек мъдър, разбра мигновено казаното от Патриарх Неофит – с вярата компромиси няма и не може да има. Точка. Подострена групичка от разни синковци и лелички обаче се нахвърли върху Светия синод. Взеха да атакуват елементарно, глуповато, шумно. Не можело канонът да е над гражданите, викаше шефката на кабинета на премиера.

Чиновничка, натоварена да прережда папки, нареждаше къде да се подреди хилядолетния канон. Реформа трябва в църквата, реформа, викаха соросоидите и предателите с надежда, че ще успеят най-после да забият клин в Православната църква – последната крепост на българския народ.

Наистина, след като беше разбита икономиката ни, разрушена армията, унищожено разузнаването, след като историята ни се подменя, моралът и самочувствието ни като народ пропадат неудържимо, след като разпродават държавата като резервни части, след като разбиват обществото с мизерия и безпътица, народът и обществото останаха да се крепят на три стълба – семейството, земята и църквата. Два от тях вече се клатят. Земята я изкупуват чужденци, семейството го разбиват с джендърщини, поквара и новоеничарски практики.

Единствена Църквата устоява на атаките, но ето, и тя се оказва на прицел на враговете на държавата. Чуждите слуги не могат да ѝ простят позицията срещу Истанбулската конвенция, срещу мигрантското нашествие, срещу покварата, гей парадите и новоеничарската стратегия за детето. Българинът, дори да не вярва в Бога, пак ще намери пристан в Църквата, ако вярва в България. Затова и искат да я разрушат. Как ? Йезуитски, по техен, соросоиден, глобалистичен и либерален модел – с реформи.

Думата реформи изглеждаше примамлива преди 30-ина години. Днес тя звучи зловещо. Всичко, което се реформира, отива към кланицата, за унищожение. Реформираха образованието и 20-ина % от младите българи са неграмотни.

Реформираха армията и тя няма хеликоптер, годен да носи знамето. Реформираха селското стопанство и ядем зеле от Египет, чесън от Китай и картофи от Франция.

Реформираха енергетиката и токът поскъпна 10 пъти, реформираха здравеопазването и то потъна в разруха.

Реформират моралните ни устои, като ни натрапват хомосексуализма, педофилията и покварата. Кой от реформираните сектори не е затънал ?

Сега пищят да реформират, т.е. да смачкат и църквата, да отровят православието и да унищожат хилядолетната опора, която ни е спасила през 5-вековното турско робство. Затова всеки крясък в тази посока, всеки външен опит за намеса в църковните дела е удар срещу устоите ни и срещу бъдещето ни като народ и трябва да намери решителен отпор.
Подривната дейност срещу църквата може да се окаже само един от ефектите на посещението на папата. Има още нещо, което е също твърде опасно и плашещо. То също е свързано с бъдещето ни като народ и държава.

Докато беше тук папата ни призова да отворим сърцата си за мигрантите. В богатия на метафори и двусмислия език на католическата църква това може да означава да отворим границите си за тях.

Защо, мигрантският натиск е нулев, твърди властта. Може днес да е нулев, но това не значи, че и утре ще бъде такъв. И тук се сещам за една подробност от сложната международна конструкция, която може да има за нас катастрофални последици.

Става дума за влошаващите се отношения между Съединените щати и Иран. В отговор на санкциите Техеран обяви, че може да се види принуден да престане да се грижи за трите милиона афганистански бежанци, които се намират на негова територия. С други думи – да ги изгони.

Накъде – през Турция към Европа, разбира се. Три милиона!
Европа не може да не знае за този сценарии. Затова се опитва да поддържа добри отношения с Иран. Затова и ни окуражава да строим лагерите за мигранти в Южна България.

Папата може би е искал да ни предупреди какво ни чака. Неслучайно след него тук кацна и Сам Браунбенк, специален американски пратеник, който дойде да насърчава религиозната толерантност и междурелигиозния диалог.

С кого – с пущуните ли?

Защо сега?

В такива визити няма нищо случайно.

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

В Русия: Шофираш пиян – оставаш без кола

Руското министерство на вътрешните работи предлага да започне да иззема автомобилите на водачи, които се ...

Мъж се самоуби след участие в тв шоу

Една от най-популярните дневни телевизионни програми във Великобритания имаше смъртоносен край. Буквално. След 14 години ...

Силна градушка удари Северозападна България (ВИДЕО)

Силна буря с градушка удари Северозападна България. Ледени късове с размерите на грах са паднали ...

Терористи спряха The Grand Tour

Снимките на един от епизодите от четвъртия сезон на автомобилното шоу The Grand Tour са ...

Адвокатите са против забрана на условни присъди при смърт на пътя

Предложението на „Обединени патриоти“ за промени в Наказателния кодекс (НК), с които отново да бъдат ...

Епично! Заляха Найджъл Фараж с млечен шейк (ВИДЕО)

Лидерът на партия „Брекзит” Найджъл Фараж беше залят с млечен шейк по време на предизборна ...