Home » Свободна зона » Забавен тест разкрива кое кълбо на мозъка ви е по-развито: Какво виждате на снимката?
забавен тест с коне

Забавен тест разкрива кое кълбо на мозъка ви е по-развито: Какво виждате на снимката?

Както добре знаете, човешкият мозък се състои от две полукълба- ляво и дясно, които изглеждат почти идентични.

Но в действителност, всяко полукълбо има специфични функции, с които възприемаме света и следователно двете от тях реагират по различен начин на реалността. Този тест има за цел да определи коя страна на мозъка доминира – лявата или дясната. Хвърлете бърз поглед на снимката.

* Ако първото нещо, което виждате на снимката, е пейзажът, то при вас доминира лявото полукълбо на мозъка.
* Ако първо видите конете, значи доминира дясното полукълбо на мозъка.

Какво означава това?

Ляво полукълбо. Основна сфера на специализация на лявото полукълбо е логическото мислене и до неотдавна учените приемаха това полукълбо за доминиращо. Реално обаче е водещо само при изпълнение на следните функции: езикови способности, аналитично мислене, буквално разбиране на думите, последователна обработка на информацията, математически способности. Контролира движенията на дясната половина на тялото.

Дясно полукълбо. Основна сфера на специализация на дясното полукълбо е интуицията. По правило не се счита за доминиращо. То обаче отговаря за изпълнението на следните функции: обработка на невербалната информация, пространствена ориентация, музикалност, въображение, художествени способности, емоции, секс, мистика, мечти, паралелна обработка на информацията. Контролира движенията на лявата половина на тялото.

Източник: e-novini.bg

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар