Home » Имоти » Яхтата на патриарх Кирил (ВИДЕО+СНИМКИ)

Яхтата на патриарх Кирил (ВИДЕО+СНИМКИ)

Във всяка област на производството технологиите напреднаха неимоверно. Една от тях е и строителството на яхти. Днес има подобни плавателни съдове, които могат да засенчат и най-скъпия и луксозен апартамент. В случая става дума за яхтата, която принадлежи на руския патриарх Кирил.

Няколко пъти плавателният съд е бил засечен да плава по р. Волга. Важно е да се уточни, че руският патриарх няколко пъти е бил забелязан на луксозното возило, но по документи то не принадлежи на църквата. В действителност то е подарено от руския президент Владимир Путин. Дарът е по случай Деня на преподобни Сергей и Герман Валаамски.

Цената на яхтата е 4 млн. USD. Тя принадлежи към класа „лукс”. Построена е от холландско-руския консорциум Timmerman Yachts през 2003 г. по проект на архитект Гоидо де Грота. Интериорът е дело на Guido de Groot Design. Яхта „Паллада” е 32 метра дълга и 7.45 метра широка. Двата двигателя са Caterpillar 3196, с 2374 к.с. Корпусът е направен от алуминиево-магнезиева сплав лас Det Nordske Veritas (DNV) +1A1 LC Yacht R0 E0. В 4 каюти могат да се разположат до 8 души, а за екипажът има две каюти общо за 4 души.

Русия
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Такива ли трябва да са директорите в Столична община (ВИДЕО)?

Пореден непопулярен, но „интересен“ кадър, работещ в българските общински и държавни администрации, бе осветлен. Това ...

Търгуват данните от НАП в хакерски форуми

Хакнатата база данни на НАП с информация за около 5 млн. български и чужди граждани ...

Ето го новото Mitsubishi Pajero Sport

В интернет пространството се появиха първите снимки на рестайлинг версията на всъдехода Mitsubishi Pajero Sport. ...

Трябва ли да сме толерантни

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. А ...

Извънредна ситуация в Лондон заради танкера

Британският премиер Тереза Мей ще председателства заседание на правителствената комисия за извънредни ситуации КОБРА във ...

Вземаме нов дълг от 200 млн. лева

Нов дълг за 200 млн. лева може да бъде поет под формата на държавни ценни ...