Home » Свят » Времето изтече, Тереза

Времето изтече, Тереза

Британският таблоид „Сън“ пише в редакционна статия на първа страница, че премиерът Тереза Мей трябва да обяви, че ще подаде оставка, щом сделката й за Брекзит бъде одобрена и Великобритания напусне Европейския съюз, предаде Ройтерс. „Времето изтече, Тереза“, пише „Сън“ и добавя, че единственият шанс на Мей да издейства одобрение на сделката й от парламента е да обяви дата за оттеглянето си.

Британският премиер свика спешна среща в правителствената резиденция Чекърс край Лондон с участието на ключови министри, депутати консерватори, подкрепящи Брекзит, и други видни дейци на управляващата партия. Те пространно дискутираха стратегията на Мей и въпроса дали има достатъчна подкрепа, за да бъде отново поставен на гласуване идната седмица нейния договорен с Брюксел проект на споразумение за напускане на ЕС, съобщи говорител на „Даунинг стрийт“, предаде БНР.

Срещата продължи няколко часа и според, британските медии, след участниците в нея е бил ръководителят на премиерския кабинет Дейвид Лидингтън, който се смята за възможен приемник на Мей, в случай на нейното оставка журналист на „Дейли телеграф“ посочва, че оскъдната информация от разговорите означава, че те не са завършили с успех.

По-късно в Лондон се очаква да има серия от гласуване по предложени от депутати поправки, свързани с излизането на страната от Европейския съюз. В същото време петицията с искане Брекзит да бъде отменен и Великобритания да запази членството си в ЕС премина прага от 5 милиона събрани подписа. Според британските разпоредби, на всяка петиция, събрала над 10 000 подписа, трябва да бъде даден официален отговор от правителството, а след набиране на 100 000 подписа, тя трябва да бъде разгледана от парламента.

Великобритания
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Google изгражда центрове за данни в Тайван

През 2007 г. Google обяви плана си за изграждане на центрове за данни в Азия. ...

Каквото и да говорят неприятелите

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Каквото ...

Турция е нанесла въздушни удари

Турската армия е осъществила през нощта въздушни удари в района на сирийско-иракската граница, за да ...

Гриша Ганчев потвърди – Милош Крушчич ще води ЦСКА

Собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев потвърди за dsport.bg, че Милош Крушчич ще бъде старши треньор ...

Пендаровски: България няма да блокира преговорите ни с ЕС

Българската позиция за бъдещето на интеграцията на Северна Македония е вътрешен въпрос и няма да ...

Масов фалит на авиокомпании

Поредната икономическа криза е на прага, предупреждават анализатори. Редица фактори за нейното идване вече са ...