Home » България » ВОЛТ засади дръвчета на старта на кампанията си за евроизборите, видя ФАКТИ

ВОЛТ засади дръвчета на старта на кампанията си за евроизборите, видя ФАКТИ

Партия ВОЛТ откри своята предизборна кампания за предстоящите след по-малко от месец избори за Европейски парламент, засаждайки 6 дръвчета в градинка на столичната улица “Черковна“ 87. Дръвчетата бяха засадени от кандидатите за евродепутати на партията, като с това ВОЛТ до момента се отличава от останалите партии, които за старта на своята кампания избраха традиционните подходи.

Бройката от 6 дръвчета не е случайна, тя символизира номер 6 в бюлетината за партия ВОЛТ, а също така и това, че страните основателки на Европейския съюз са именно шест, аргументираха се от младата партия.

Снимка: ФАКТИ

ВОЛТ засади дръвчета на старта на кампанията си за евроизборите, видя ФАКТИ

Партията залага на равенство между половете и поради това кандидатите са 16 брой, респективно 8 мъже и 8 жени. Начело на листата е лидерът на ВОЛТ Настимир Ананиев, а в листата прави впечатление, че има чужденец, което е прецедент за България. Той е холандец и се казва Дани Ван Сантен и от три години живее и работи в България. Други от кандидатите са правните експерти Мартин Граматиков, Светла Миланова, Борислав Тасев и Златимира Цолова, която е експерт по вътрешен пазар и икономика и има сериозен стаж в Европейския парламент и Европейската комисия.

Снимка: ФАКТИ

ВОЛТ засади дръвчета на старта на кампанията си за евроизборите, видя ФАКТИ

Настимир Ананиев говори пред ФАКТИ относно очакванията и надеждите, с които ВОЛТ стартира своята кампания: “Ние искаме максимално брой хора да научат за Европейска партия ВОЛТ, защото ние сме нова формация, учредихме се през миналата година май месец. Колкото повече хора срещаме, позитивната нагласа към проевропейска формация от млади хора, които искат промяна в начина на правенето на политика, хора от цяла Европа, които ще работят за България“, заяви пред ФАКТИ Ананиев.

Снимка: ФАКТИ

ВОЛТ засади дръвчета на старта на кампанията си за евроизборите, видя ФАКТИ

“Алтернатива има, алтернативата е ВОЛТ. Надяваме се да привлечем максимален брой хора от цялата страна и чужбина. ВОЛТ искаме да работим за едно европейско самочувствие на хората, дванадесет години по-късно, хората не се чувстват европейци. Самочувствието винаги е свързано с доходите, със средата като цяло. Синът ми, който седи до мен е на 7 години, а в последните 7 години 400 000 хиляди са напуснали България за съжаление, напуснали са, за да си търсят препитанието на друго място. Ние искаме да работим за това да ги върнем обратно в България“, каза още пред ФАКТИ лидерът на ВОЛТ.

“Ние искаме силна Европа, федерална Европа, виждаме каква глобализация тече, трябва ни консолидация, за да можем да се противопоставим на големите играчи като Русия, като САЩ, като Китай. Ако Европа е раздробена, ако няма този федерален статус, в един момент ще има “разделяй и владей“ и България ще загуби от това нещо“, допълни Настимир Ананиев пред ФАКТИ.

Снимка: ФАКТИ

ВОЛТ засади дръвчета на старта на кампанията си за евроизборите, видя ФАКТИ

Ананиев изрази пред ФАКТИ разочарованието си от редакционната политика на двете големи телевизии БТВ и Нова, които според него акцентират и канят предимно само представители на големите партии, на които посланията са ясни за хората, а и освен всичко друго големите партии имат телевизионна трибуна целогодишно, според Ананиев.

София / България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Редактор в италианския Corriere dello Sport: Какво е расисткото в това заглавие?

Редакторът в италианския Corriere dello Sport – Иван Дзазарони, защити заглавието на медията „Черен петък”, ...

Още по-евтин кросоувър от VW (ВИДЕО)

Компанията Volkswagen публикува видео тийзър на новия си нискобюджетен кросоувър, който трябва да се появи ...

Дуо чужденци на тайни преговори с ЦСКА

Двама чуждестранни футболисти са били в София за преговори с ръководството на ЦСКА, съобщава БЛИЦ. ...

“Парижкият заговор”

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Съобщавам ...

Никулден е

На 6 декември източноправославните християни честват свeти Николай Чудотворец. Първообразът е историческа личност – Никола ...

Вижте какво се случва в Русия

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Един ...