Home » Здраве » Внимание! Никога не смесвайте плодовете по този начин! Можете да се самоубиете!
Внимание! Никога не смесвайте плодовете по този начин! Можете да се самоубиете!
Внимание! Никога не смесвайте плодовете по този начин! Можете да се самоубиете!

Внимание! Никога не смесвайте плодовете по този начин! Можете да се самоубиете!

Ежедневното приемане на зеленчуци и плодове е много важно за нашето здраве като цяло. Все пак, има някои неща,  с които  не трябва да експериментираме, например, смесването на двете – плодове или зеленчуци. Не само, че смесването на двата вида плодове и зеленчуци, не е полезно , но също може да ви отрови. По-долу  е даден  списък на продуктите, които никога не трябва да  се  бъркат:

Моркови и портокали
Морковите и портокаловия сок е  доста  популярна комбинация, но трябва да се отбележи, че това може да доведе до киселини, както и излишък в хранопровода на жлъчката. В някои случаи може дори да причини увреждане на бъбреците.

Мляко и ананас
Веществата в ананаса, комбинирани с тези в млякото носят опасност. Тази  комбинация може да предизвика главоболие, болки в корема, гадене заради инфекция, диария  и други проблеми. Изключително опасен е приемът на подобна напитка от деца.

Лимон и  папая
Тази комбинация от плодове  може да доведе до анемия, както и  до проблемите с хемоглобина.

Мляко и портокал
Ако сте  добавили портокалов сок  към  овесената каша,  спрете веднага!  Тази комбинация  прави стомаха не е в състояние да обработва нишестето от зърнени техрани. Ще ви доведе до сериозни здравословни проблеми.

Плодове и зеленчуци
Никога не консумирайте плодове и зеленчуци заедно. Плодовете са богати на захар и трудно се смилат, което води до престоя им в стомаха за по-дълъг период от време. Те започват да ферментират, кото отделят токсини и причинява главоболие, диария, инфекции и болка в стомаха./ Zdrave.to

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар