Home » България » ВМРО влизат сами в битката за София

ВМРО влизат сами в битката за София

ВМРО обявява свой собствен кандидат за кмет на София за местните избори другата седмица. Това обяви евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки пред журналисти след регистрацията на партията за предстоящите местни избори на 27 октомври. Воеводите са събрали 6 900 подписа.

Ангел Джамбазки се надява на областни кметове в Пловдив, Русе, Варна, Силистра, Добрич, Разград, Велико Търново, Ловеч, Шумен, Ямбол, Стара Загора, Благоевград, Сандански, както и добро представяне на воеводите на местните избори. Няма нито външни, нито случайни хора, а всички са дейци на организацията, наши съмишленици, изтъкна евродепутатът.

София не е само жълтите павета, а е още „Люлин“, „Младост“ и „Дружба“. Не е само въпросът за метрото, а и за градския транспорт, много често говорим за числата на въздуха, а най-мръсните райони са циганските махали. Ще имаме силна кандидатура и силна листа за София, увери Джамбазки.

Той си мисли, че резултатът няма да бъде такъв, какъвто е предначертан в момента – няма да бъде битката между Йорданка Фандъкова и Мая Манолова. Джамбазки не коментира начина, по който се води предизборната кампания с аргумент, че личен живот няма да обсъжда и няма да се правят на жертви. ВМРО предлага решенията такива, каквито ги виждат.

Евродепутатът посочи, че целите пред ВМРО са кмет на София и мнозинство от кметове в страната. Ако воеводите трябва да бъдат реалисти, реалните възможности за кметове на областни градове са Пловдив, Русе, Варна, Плевен, Сандански.

Имаме силна парламентарна група, работи се активно и нямаме притеснения, акцентира Джамбазки, като допълни, че с НФСБ работят на места добре. Той се надява да имат общ кмет в Пловдив с кандидатурата на Славчо Атанасов, съобщи news.bg.

Един от акцентите на ВМРО ще бъде недопускането на реализация на общински съветници от етнически партии. „Антибългарската и противоконституционна партия ДПС отново се опитва да се промъкне през задния вход и някакви фалшиви коалиции. Това ще бъде нашата темата и един от основните въпроси“, отбеляза Джамбазки.

От своя страна Юлиан Ангелов посочи, че в близо 30% от общините в България, воеводите ще бъдат с НФСБ под различни форми – дали с подкрепа или в по-широка коалиция.

По думите му не Фандъкова и Манолова, а ВМРО ще бъде голямата изненада на предстоящите местни избори. На хората им писна всеки да говори различни неща, а ВМРО ще бъде изненадата на изборите. Имаме няколко варианта за кмет на София и трябва да покажем на хората, че можем да решаваме проблемите, завърши Юлиан Ангелов.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Хладилник предизвика силна експлозия в Белград

Технологическият факултет в Белград, в който тази нощ избухна експлозия и пламна пожар, вече работи ...

Млади и красиви пътнички от круизи изчезват безследно

Пътуването с круизен кораб е чудесен и интересен начин за почивка. Едновременно с това и ...

Най-евтината Tesla се оказа най-безопасна

Американският институт по пътна безопасност (IIHS) присъди най-високата оценка Top Safety Pick+ на Tesla Model ...

Две жени загинаха в жесток пътен инцидент край Шумен

Две жени от Шумен са загинали в тежка катастрофа край село Веселиново, съобщиха от пресцентъра ...

Нинова: Не знам кой е главанакът в ГЕРБ

Днес ПГ на „БСП за България” внасяме предложение за създаване на анкетна комисия в парламента ...

Методи Лалов: Всеки, който надигне глава, се сблъсква с институции бухалки

“Тук не става въпрос, дали някой е прав. Нямаше дебат по същество що се касае ...