Home » Здраве » Вижте златните рецепти на билкарят Бай Димитър – сега е времето да се отървете от болежките!
билкарят Бай Димитър

Вижте златните рецепти на билкарят Бай Димитър – сега е времето да се отървете от болежките!

Билкарят бай Димитър вече го няма на този свят, но златните му рецепти остават!

Бай Димитър или бай Димо – така наричаха прочутия билкар от село Каменар Димитър Куцаров. За жалост, него вече го няма, но чудните му съвети и рецепти остават. Като тази тинктура от кестен, която припомняме сега.

Както знаем всички, за всяка билка и всеки природен дар си има време. А сега е сезонът на кестените. От които можем да си направим прочутата рецепта. Тази тинктура действа с невероятен ефект за укрепване на сърцето и пази от сърдечни кризи. А заедно с това укрепва кръвоносните съдове и повишава в пъти тяхната еластичност. Значително намаляват мазнините в черния дроб и в артериите, което е от жизненоважно значение за всеки човек.

“Сега е моментът да си направим тинктура от кестен и да забравим за болежките” – така съветвал билкарят редица българи, които и до днес си спомнят за него с благодарност.

Самата рецепта е безкрайно простичка и се състои от домашна ракия и кестенови обвивки.
Трябват ни обвивките от кестеновите плодове, чиито цвят е кафеникав. За да се извлекат най-добре полезните вещества, са нужни 50 грама счукани обвивки от кестен с дебелина от 3 до 5 милиметра. Тях заливаме с 500 грама домашна ракия. Ако не разполагате с ракия, може да използвате и силна водка, но определено ракията е по-добрият избор.

И така – заливаме обвивките от кестените с ракията и ги оставяме да киснат в нея за две седмици. Всеки ден обаче трябва да разклащаме буркана, в който сме ги поставили. А след това да филтрираме и спокойно да започнем употребата на тинктурата.

Лечението продължава около или малко повече от месец.

Три пъти на ден трябва да пием до 30 капки от тинктурата, които сме разтворили в 30 милилитра вода. Прави се половин час преди хранене. След една седмица количеството на всеки прием си остава същото, но вече го приемаме не три пъти, а четири пъти в денонощие. А на последната седмица това количество, което сме приемали за цяло денонощие, го обединяваме и го взимаме като единична доза.

Направете този курс на лечение с тинктура от кестени и ще видите, че също ще останете благодарни на билкаря и природата.

Източник : girl.bg

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

защо Слави Трифонов няма деца

Истината лъсна: Ето защо Слави Трифонов няма деца и не минава под венчилото – 4 жени са правили аборт от него!

Шоуменът Слави Трифонов все още не е чул думата „татко“, макар че можеше да има ...

отслабване в талията

Вълшебна смес: Всеки ден жените стават все по-слаби и по-слаби в талията (вижте тайната)

Благодарение на тази рецепта, жените отслабвали дневно с по 1 сантиметър в областта на кръста, ...