Home » Здраве » Вижте коя е най-добрата тренировка за всички мускули, гарантира бързо отслабване
Вижте коя е най-добрата тренировка за всички мускули, гарантира бързо отслабване
Вижте коя е най-добрата тренировка за всички мускули, гарантира бързо отслабване

Вижте коя е най-добрата тренировка за всички мускули, гарантира бързо отслабване

В днешното забързано ежедневие рядко ни остава време за спорт. Обикновено физическата активност се свежда до отиването и връщането от работа.

Няма две мнения, че този заседнал начин на живот вреди на здравето ни. Повечето хора се опитват да откраднат време за тренировки у дома, но заради липсата на уреди и място, упражненията не са най-ефективни. Натоварват се само определена група мускули и не постигаме търсения ефект.

Ново проучване обаче дава надежда. Ако търсите просто тренировка за цялото тяло, което отнема само няколко минути, то скачането на въже е най-добрият ви приятел. Упражненията с въже включват всички мускули, но в същото време те са леки и не отнемат много време.

След шест седмици наблюдение се оказало, че 10-минутните тренировки с въже веднъж на ден са по-ефективни от тичане за 30 минути. Участниците в експеримента значително подобрили здравословното състояние на сърдечно-съдовата система. Според изследователите прескачането е по-полезно от гребането и плуването. Това упражнение ви помага да изгорите повече калории и да използвате почти всички мускулни групи.

Друго интересно откритие на учените е, че смехът може да изгори толкова калории, колкото бързото ходене. Дори сдържаният смях дава приличен товар на мускулите. Около 10 калории се изгарят на час. Въпреки че комедиите все още не могат да заместят ходенето във фитнес залата.
Източник: Здраве.то

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар