Home » Свят » ВИДЕО: Ето кои са 10-те най-големи мафиоти в света!
10-те най-големи мафиоти в света

ВИДЕО: Ето кои са 10-те най-големи мафиоти в света!

Това са 10-те най-големи мафиоти в света!

Целта на престъпните синдикати е да се печелят пари чрез търговия с незаконни стоки и извършването на незаконни дейности.

По света има много престъпни организации, които благодарение на влиянието и парите си по някакъв начин винаги успяват да се измъкнат от ръката на закона. В последно време обаче, светът някак позабрави за тях, тъй като в центъра на вниманието се настаниха терористичните групировки. Тероризмът и борбата срещу него се превърнаха в приоритет номер едно на почти всяко правителство по света, като по този начин и общественото внимание се измести от организираната престъпност към тероризма.

Това не означава, че законът е спрял да се бори срещу престъпността и мафиотските организации.

Напротив, но нека не забравяме една важна и много съществена разлика между мафията и терористичните групи, поради която фокусното внимание на медиите, а следователно и на обществеността, се измести. Целта на престъпните синдикати е да печелят пари чрез търговия с незаконни стоки и чрез извършването на незаконни дейности, а не избиването на стотици невинни в името на криворазбрана кауза.

Но кои са най-силните и големи мафии в света?

10. Ямайските гангстери в Англия

Това са ямайци, които са имигрирали в Англия през средата на 20-ти век. Често са свързвани с организирана престъпност, като търговия на наркотици и сделки с оръжия. Не се намесват във високите етажи на властта, затова не се смятат за толкова силни като останалите мафиоти.

9. Албанската мафия

Албанската мафия се състои от голям брой престъпни организации, които освен в Албания, действат в САЩ и други европейски страни. Смята се, че албанската мафия се е разпространила на международно ниво през 80-те години. В САЩ и Великобритания мафиотите извършват трафик на жени и наркотици и са известни с това, че бързо си отмъщават.

8. Сръбската мафия

Сръбската мафия действа в на 10 страни, сред които попадат и Германия, САЩ, Великобритания, Франция. Извършват трафик на наркотици, контрабанда, убийства и кражба на информация. Състои се от три големи групи, които контролират останалите по-малки групи. Понастоящем в Сърбия групите на мафията са около 30-40.

7. Израелската мафия

Израелците извършват трафик на наркотици и проститутки в голям брой държави. Някога на тях е било гледано с респект, но днес са безскрупулни и убиват, без да им мигне окото. Руско-израелската мафия е толкова навътре в политическата система на САЩ, че силите на реда изобщо не успяват да постигнат някакъв прогрес в спирането им.

6. Мексиканската мафия

Много силна затворническа група в САЩ. Води началото си от 50-те години на миналия век, когато са пазели затворници от други затворници и пазачи. Групата се занимава и с изнудване и трафик на наркотици. В САЩ броят на членовете й наброява около 30 000 души. Те често се татуират с мексиканския национален символ върху горящ кръг с кръстосани ножове. Говори се, че има 150 затворника, които имат властта да заповядат убийство и около 2000, които са готови да изпълнят заповедта. Принуждават други групи и дилъри да плащат такса за протекция и убиват тези, които откажат.

5. Якудза

Японската мафия е местна престъпна група, които използва заплахи и изнудване, за да постига целите си. Групата води началото си още от 17 век и до скоро наброяваше над 110 000 души от 2500 фамилии. Но вътрешни дрязги и неразбирателство между отделните кланове и фамилии значително намалиха броя на членовете, както и капиталите на престъпния синдикат. Сред основните нелегални дейности на Якудза са внасянето на нецензурирана порнография от Европа и Америка, проституция, протекция и нелегална имиграция. Якудза е така дълбоко враснала в японското общество, че някак се е превърнала в неразделна част от него. Дори властите я смятат за необходимо зло, тъй като тя изпълнява донякъде „полезна“ обществена функция, разчиствайки бързо и без много шум улиците от други престъпници. Освен това Якудза е развила изключително успешно легалния си бизнес, наравно с незаконните дейности, което я прави силна и просперираща група.

4. Китайските триади

Триадите са съставени от множество престъпни организации в Китай, Малайзия, Хонконг, Тайван и Сингапур. Активни са и в Ню Йорк, Лос Анжелис, Сиатъл, Ванкувър и Сан Франциско. Извършват кражби, убийства по поръчка, трафик на наркотици, изнудване, пиратство и фалшификация на пари. Групите могат да наброяват от 15 до 3000 души.

3. Колумбийските картели

Занимават се предимно с трафик на наркотици в много страни. Имат много организации, които се занимават с политическите, военните и юридическите проблеми на картелите. Важните картели в Колумбия са картел Кали, картел Меделин и картел Норте дел Вале. Те са били застрашени след споразумението за екстрадиция между САЩ и Колумбия. Тогава лордовете се скрили и заповядали на подчинените си да убият поддръжниците на споразумението. Замесени са и при множество отвличания и терористични актове.

2. Коза Ностра

Сицилианската и американската Коза Ностра е сравнително нова група. Създадена е в края на 19 век в Италия. Въпреки че е млада, мафията успява да планира големи престъпления и се измъква след това. Занимава се с протекция, разпространение на наркотици и търговия с оръжия. Броят на членовете в групата е малък — между 3500 и 4000 души. Имат много поддръжници, които не са истински членове. За да бъдеш един от тях трябва да преминеш през церемония и да убиеш някого, за да се докажеш.

1. Руската мафия

Руската мафия тръгва от Съветския съюз и сега има влияние по цял свят. Броят на членовете й е между 100 000 и 500 000. Действат в Израел, Унгария, Испания, Канада, Великобритания, САЩ, Русия и др. Имигрират в Израел, Америка и Германия с фалшиви еврейски и немски самоличности. Дейността им включва разпространение на наркотици, търговия с оръжия, бомбени атентати, контрабанда, интернет измами и др. Едно от правилата им е никога да не си сътрудничат с властите. Ако някой от членовете е арестуван и проговори бива убит при освобождаването си. Известни са още с трафик на органи и поръчкови убийства.

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Протестите започнаха, Оставка, Мафия и Гешев вън чу ВСС днес (СНИМКИ)

Многолюден протест блокира сградата на ВСС по време на заседание на органа, който издигна Иван ...

Израелските туристки: Няма да се върнем повече в България

Двете израелски туристки, нападнати от роден „хотелиер“ в курорта „Слънчев бряг“ – Гила Акав и ...

Сенките на София – филм за Делян Пеевски и мафията в България

Американски разследващи журналисти са направили филм за мафията в България. Основна роля е отредена на ...

Италия затвори най-големия мигрантски център в Европа

Вицепремиерът на Италия Матео Салвини разведе политици и журналисти из мигрантския център „Минео“ и се ...

Сръбската мафия с акция срещу Вучич

Мафиоти са се опитали да пробият защитата на телефона на сръбския президент Александър Вучич, съобщи ...

Мафията забогатява на гърба на мигрантите

Фалшиви благотворителни организации, свързани с италианската мафия Ндрангета, са присвоили милиони евро от обществени фондове, ...