Home » България » Вежди Рашидов: Парите ми са честно спечелени

Вежди Рашидов: Парите ми са честно спечелени

Парите ми са честно спечелени, обявени публично, данъците ми са платени. Сделката е изрядна. Това коментира депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов във връзка с медийна публикация за закупени от него апартаменти, изпратена от Комисията по културата и медиите в Народното събрание, съобщи novini.bg.

„Първо – сделките за два апартамента в София, които са обект на медийно внимание, са извършени от „Рашидов пропъртис” ООД, в което дружество имам дялово участие. Дружеството е регистрирано с основна дейност купуване и отдаване под наем на собствени недвижими имоти. Второ: През 2009 година, преди да станат министър на културата, по закон съм си декларирал имуществото и средствата пред Сметната палата и те и до днес са публично достъпни, заради което смятам, че не трябва да давам отчет за моите разходи в рамките на това, което съм декларирал и за което съм платил данъци. Трето: Смятам, че не е почтено да се обсъждат, без да има каквито и да е доказателства за нарушения, свободните пазарни договаряния. Четвърто: Смятам, че договарянето на 860 евро на квадрат никак не е малко за сделка във фаза чертеж и основи. Някои хора, които безотговорно хвърлят думи, е хубаво да се запознаят с технологията на строителния бизнес. Пето: Няма да скрия, че след грабежа на КТБ, където аз бях вложител (дефакто – ограбен), а не кредитополучател, смятам за мое лично право да влагам парите си където си поискам и както моето семейство пожелае, защото загубих доверие в някои институции. Свещено мое право е да инвестирам личните си средства на свободния пазар при свободно договаряне“, посочва той в позицията си.

Вежди Рашидов заявява също, че ако медията, която публикува внушенията за евтини апартаменти, го беше попитала, щеше да получи адекватен отговор, но явно целта е той да бъде оклеветен.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

VAR спря Бразилия срещу Венецуела

Домакинът на Копа Америка Бразилия разочарова феновете си, завършвайки 0:0 с Венецуела във втория си ...

В Япония забраниха да бият непослушните деца

Японският парламент одобри законопроект, забраняващ на родителите и други настойници да прилагат физическо наказание на ...

Лечков: Искате прекалено много от БФС

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Йордан Лечков гостува в студиото на „Тази сутрин“ по bTV. ...

КАТ масирано проверява мотористи

Масирана акция на Пътна полиция стартира от днес в цялата страна. Причината са тежките пътни ...

Ердоган към Кипър: Елате и ни арестувайте!

Никой не може да спре Турция да защитава интересите на кипърските турци в Източното Средиземноморие. ...

На лов за джихадисти в Европа

Испанската полиция арестува десет испанци от сирийски произход, заподозрени във финансиране на милиция на „Ал ...