Home » България » Весела Барбукова: Бизнесът ни е чист

Весела Барбукова: Бизнесът ни е чист

В петък вестник „Уикенд“ хвърли бомбата, обявявайки, че „следващият разследван олигарх“(по Уикенд, б.а.) ще е Димитър Барбуков. Бяха изнесени спорни твърдения, които целяха да подкрепят тезата. Припомни се и близкото приятелство на семейство Барбукови с Баневи.

Публикацията се изтълкува от мнозина като сигнал или предупреждение към семейството. Паметливи припомниха, че известният тв водещ Сашо Диков дълги години наричаше изданието „официоза“, свързвайки го с това, че често „врагове на официалната власт“ първо паднаха на прицела на вестника, а след това и на властите, пише сайтът „Флагман“.

По този повод Весела Барбукова отговори публично на всички обвинения, разкри дали се притеснява и чист ли е бизнеса на семейството й.

„Не мога да не взема отношение към публикуваното във вестник Уикенд и някои сайтове от свое име и от името на съпруга ми, защото това накърнява моите и на моето семейство конституционни права и съдържа лъжи, обидни за нас квалификации и подвеждаща информация, целяща да урони личностния ни авторитет“, започва отвореното си писмо Весела Барбукова. Тя подчертава, че ясно съзнава отговорността, че са обществено значими личности, има по-висок праг на търпимост, но в този случай се прекрачили всички нормални граници.

„Ще ползвам думи от написаното: „Червени куфарчета“ – пълна измислица! Това е едно от нещата, които винаги са ни разсмивали. До 1989 година съпругът ми Димитър Барбуков не само, че не е бил член на Комсомола, но е бил с характеристика: „ син на кулак – народен враг!“ . Това го е принудило да оцелява трудно в онези години. Никога не е бил член на Комсомола и на негови високи структури. На този фон да се говори, че той е взел червени пари и куфарчета – това е смешно. Все пак за подобно твърдение трябва да има и факти“, подчертава Весела Барбукова.

Бизнесдамата призвана, че има неща, които не отричат – семейното приятелство с покойния вече Петър Петров, бивш Първи секретар на партията в Русе, който бе директор на първата им компания в периода 1993-1996 година.

„Задължително поясняваме, че той постъпи при нас с конкурс! И в името на истината искаме да заявим, че бе уникален професионалист. Безценен кадър и добър човек! Той е покойник и умря в малкия си семеен панелен апартамент в кв. Красно село“, допълни по тази тема Барбукова.

„Фамилният ни строителен бизнес винаги е бил легален, публичен, пред очите на институциите и Държавата. Нямаме непостроен и незавършен обект. В този смисъл ние се гордеем и сме съвършено спокойни – изградили сме и продали хиляди апартаменти. Нали все пак никой не е виновен , че прави бизнес и работи? В годините сме имали някои конфликти от частно и бизнес естество, но те са решавани в съда и приключиха в наша полза. Решаваме нормалните си проблеми в дух на комуникативност и отвореност. Ние живеем със съзнанието, че сме хора, които градим, правим честен бизнес и оцеляваме в трудна бизнес среда“, пише още една от най-известните жени в България.

Весела Барбукова споделя, че с Евгения и Николай Баневи са близки приятели, дори са им били кумове, но никога не са правили бизнес с тях. Тя се гневи, че България се е превърнала в държава на сеира и обича да линчува, напада и клевети публичните личности. „Деградивното, злото и хейта са силно токсични състояния, които не помагат на никой. Обратното – вредят на цялото общество“, философски заключва Барбукова.

Съпругата на Димитър Барбуков уточнява, че живеят в България, но често пътуват до Виена, защото децата им учат там. Никога не са имали офшорни компании, както и тайни банкови сметки.

„И ние, както всички живеещи и работещи в България, всеки ден преодоляваме препятствия – това са много години в бизнеса. Въпреки всичко започваме деня си с позитивизъм и се стремим да преодоляваме проблемите и да реализираме нашите проекти, а резултатите тях остават и са видими в много райони. Защо доброто, което се прави винаги се подминава? Защо не се говори за осъществяваната от нас дарителска дейност в годините, за дарените апартаменти на футболистите през звездната 1994 година и на олимпийската ни шампионка по биатлон, за дарения апартамент на многодетното семейство от Пловдив , за подкрепените от нас семейства в борбата им да излекуват деца си, за подкрепените от нас инициатива за възстановяване на българските църкви и т.н. Разбираме, че това не е интересно, не е жълто, не продава“, казва още Весела Барбукова.

На финал тя уточнява, че не влиза в оправдателен режим, дори напротив – горда е от постигнатото и няма никакви притеснения за бизнеса си.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Два протеста за честни избори

Два отделни протеста за честни избори организираха днес в Москва руските комунисти и привържениците на ...

Тялото на тази смърт

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Римското ...

Бой след 7-часово закъснение на полет (ВИДЕО)

Силно изнервени пътници предизвикаха бой в самолета на американската авиокомпания Delta. Причината е, че полетът ...

2 куршума спрели убиеца Мартин, повдигат му три обвинения

Два куршума в краката са спрели бягството на 21-годишния Мартин Трифонов при залавянето му в ...

Това надхвърля всички възможни гадости

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Скъпи ...

Вижте как полицаи принудиха два мощни джипа да карат с 80 км/ч ВИДЕО

Два мощни джипа не смеят да превишат и с км максимално допустимата скорост от 80 ...