Home » България » Весела Барбукова: Бизнесът ни е чист

Весела Барбукова: Бизнесът ни е чист

В петък вестник „Уикенд“ хвърли бомбата, обявявайки, че „следващият разследван олигарх“(по Уикенд, б.а.) ще е Димитър Барбуков. Бяха изнесени спорни твърдения, които целяха да подкрепят тезата. Припомни се и близкото приятелство на семейство Барбукови с Баневи.

Публикацията се изтълкува от мнозина като сигнал или предупреждение към семейството. Паметливи припомниха, че известният тв водещ Сашо Диков дълги години наричаше изданието „официоза“, свързвайки го с това, че често „врагове на официалната власт“ първо паднаха на прицела на вестника, а след това и на властите, пише сайтът „Флагман“.

По този повод Весела Барбукова отговори публично на всички обвинения, разкри дали се притеснява и чист ли е бизнеса на семейството й.

„Не мога да не взема отношение към публикуваното във вестник Уикенд и някои сайтове от свое име и от името на съпруга ми, защото това накърнява моите и на моето семейство конституционни права и съдържа лъжи, обидни за нас квалификации и подвеждаща информация, целяща да урони личностния ни авторитет“, започва отвореното си писмо Весела Барбукова. Тя подчертава, че ясно съзнава отговорността, че са обществено значими личности, има по-висок праг на търпимост, но в този случай се прекрачили всички нормални граници.

„Ще ползвам думи от написаното: „Червени куфарчета“ – пълна измислица! Това е едно от нещата, които винаги са ни разсмивали. До 1989 година съпругът ми Димитър Барбуков не само, че не е бил член на Комсомола, но е бил с характеристика: „ син на кулак – народен враг!“ . Това го е принудило да оцелява трудно в онези години. Никога не е бил член на Комсомола и на негови високи структури. На този фон да се говори, че той е взел червени пари и куфарчета – това е смешно. Все пак за подобно твърдение трябва да има и факти“, подчертава Весела Барбукова.

Бизнесдамата призвана, че има неща, които не отричат – семейното приятелство с покойния вече Петър Петров, бивш Първи секретар на партията в Русе, който бе директор на първата им компания в периода 1993-1996 година.

„Задължително поясняваме, че той постъпи при нас с конкурс! И в името на истината искаме да заявим, че бе уникален професионалист. Безценен кадър и добър човек! Той е покойник и умря в малкия си семеен панелен апартамент в кв. Красно село“, допълни по тази тема Барбукова.

„Фамилният ни строителен бизнес винаги е бил легален, публичен, пред очите на институциите и Държавата. Нямаме непостроен и незавършен обект. В този смисъл ние се гордеем и сме съвършено спокойни – изградили сме и продали хиляди апартаменти. Нали все пак никой не е виновен , че прави бизнес и работи? В годините сме имали някои конфликти от частно и бизнес естество, но те са решавани в съда и приключиха в наша полза. Решаваме нормалните си проблеми в дух на комуникативност и отвореност. Ние живеем със съзнанието, че сме хора, които градим, правим честен бизнес и оцеляваме в трудна бизнес среда“, пише още една от най-известните жени в България.

Весела Барбукова споделя, че с Евгения и Николай Баневи са близки приятели, дори са им били кумове, но никога не са правили бизнес с тях. Тя се гневи, че България се е превърнала в държава на сеира и обича да линчува, напада и клевети публичните личности. „Деградивното, злото и хейта са силно токсични състояния, които не помагат на никой. Обратното – вредят на цялото общество“, философски заключва Барбукова.

Съпругата на Димитър Барбуков уточнява, че живеят в България, но често пътуват до Виена, защото децата им учат там. Никога не са имали офшорни компании, както и тайни банкови сметки.

„И ние, както всички живеещи и работещи в България, всеки ден преодоляваме препятствия – това са много години в бизнеса. Въпреки всичко започваме деня си с позитивизъм и се стремим да преодоляваме проблемите и да реализираме нашите проекти, а резултатите тях остават и са видими в много райони. Защо доброто, което се прави винаги се подминава? Защо не се говори за осъществяваната от нас дарителска дейност в годините, за дарените апартаменти на футболистите през звездната 1994 година и на олимпийската ни шампионка по биатлон, за дарения апартамент на многодетното семейство от Пловдив , за подкрепените от нас семейства в борбата им да излекуват деца си, за подкрепените от нас инициатива за възстановяване на българските църкви и т.н. Разбираме, че това не е интересно, не е жълто, не продава“, казва още Весела Барбукова.

На финал тя уточнява, че не влиза в оправдателен режим, дори напротив – горда е от постигнатото и няма никакви притеснения за бизнеса си.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Трима братя пребиха и ограбиха сестра си и мъжа ѝ

Истински екшън с елементи на сапунена драма се е разиграл в Ломско вчера. Трима братя ...

Вижте къде разрешиха лова на слонове

Ботсвана вдигна забраната за лов на слонове, което обясни със засилващия се конфликт между хората ...

Украинската мечта ще се срине

Руският сенатор Алексей Пушков заяви, че украинските планове за добър живот за чужда сметка няма ...

Жива картина припомня последните минути на Георги Бенковски

Възпоменателен митинг, посветен на 143-та годишнина от Априлското въстание и гибелта на революционера Георги Бенковски ...

Иван Саздов заведе дело срещу Елена Йончева

Заведох дело срещу Елена Йончева в Софийски градски съд. Това обяви собственикът на тенис клуб ...

Сергей Скрипал се е обадил в Русия

Бившият руски двоен агент Сергей Скрипал се е обадил на племенницата си Виктория, която живее ...