Home » България » Възраждане скочи на фармацевтичната индустрия

Възраждане скочи на фармацевтичната индустрия

Печалба, по-голяма печалба, фармацевтична индустрия. Така най-кратко и ясно можем да опишем градацията при трупането на капитали, ако решим да посочим най-печелившата производствена дейност в началото на 21 век. Както е добре известно на икономистите, за да има печалба е необходимо търсене на предлагания продукт. А какво по-търсено, не само днес, но и в цялата човешка история от здравето? Това написаха в официална позиция от партия „Възраждане“.

Модерната медицина има един основен проблем. И той, както посочихме по-горе се нарича фармацевтична индустрия. Общоизвестно е, че фармацевтичната индустрия е най-печелившата в света. На пръв поглед, това е парадокс. Нали медицината всеки ден бележи напредък!? Всеки ден ни се обяснява как живеем по-дълго и сме по-здрави. Това само по себе си предполага, че би трябвало да употребяваме и по-малко фармацевтични продукти, защото тях ги консумират само болни хора, нали така!? Ако това е така, защо тогава индустрията, която ги произвежда индексира най-голямата печалба на годишна база в света? Според нас от „Възраждане“, отговорът е много прост и той не е в областта на конспирологията.

Бизнес интересите и трупането на капитали трябва да отстъпят пред здравето на хората. Необходимо е чиновниците в Брюксел и София да отчитат националните специфики и да признаят традиционните форми за лечение като допълнителни и безвредни, а не да ги забраняват и осмиват. Това ще бъде и една от нашите основни битки в Европейския парламент – защита на българските традиционни продукти и хилядолетната ни народна медицина, която трябва да получи статут равен на конвенционалната.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Затварят центъра на столицата още от сутринта

Влизането с кола в центъра на София днес ще е почти невъзможно, предупреждават от общината. ...

Тук няма петрол, газ или нещо за износ. Има Бойко Борисов

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Както ...

Да се сбогуваме ли със свободата на словото?

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. “Айде ...

17 септември 1939 г. Червената армия нахлува в Полша

На 17 септември 1939 Червената армия нахлува в Полша. Това е денят, в който страната ...

Разпуснаха специализираната прокуратура в Северна Македония

Съветът на прокурорите на Република Северна Македония потвърди вчера разпускането на специализираната прокуратура и освобождаването ...

Ще прояви ли ВСС мъдрост по скандалния казус за СГС?

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. На ...