Home » Свят » Възможно ли е да се подслуша Владимир Путин? (Руския президент ползва супер тайна технология за заглушаване)
Възможно ли е да се подслуша Владимир Путин? (Руския президент ползва супер тайна технология за заглушаване)
Възможно ли е да се подслуша Владимир Путин? (Руския президент ползва супер тайна технология за заглушаване)

Възможно ли е да се подслуша Владимир Путин? (Руския президент ползва супер тайна технология за заглушаване)

Владимир Путин с най-добрата защита срещу подслушване

Свръхсекретна технология пази Владимир Путин от подслушване. Тайните на президента на Русия са едни от най-желаните, но за съжаление на мнозина и едни от най-труднодостъпните. Руският държавен глава грижливо пази плановете за управление на страната. А от 19 години никой няма достъп до тайните му дела.

За Путин, за разлика от други световни политици, досега никой не е могъл да се похвали, че е хаквал личните му данни. Нито пък някой е успял да подслуша телефонните му обаждания и други подобни.

Руският лидер не използва смартфон и приложения за изпращане на съобщения и рядко въобще влиза в интернет. За да може, която и да е разузнавателна служба да достигне Путин, то тя трябва да бъде възможно най-близо до руския президент. Нещо, което е почти невъзможно да се случи без знанието за неговата служба за сигурност. Или руските тайни служби.

„След като получите смартфон, потвърждавате, че сте готови да изнесете всичките си данни в публичността“, заяви говорителят на руския президент Димитри Песков, обяснявайки защо Путин не използва смартфон.

По каквито и да е важни въпроси, Путин разговаря само чрез защитени телефонни линии. А такива линии не могат да се подслушат, защото гласът се кодира в цифров сигнал, използвайки сложен криптографски алгоритъм. Отнема почти година, за да дешифрирате дори малка част от този алгоритъм, но е невъзможно да го разбием целия. А това е така, защото в хода на разговора алгоритъмът се променя с времето, на случаен принцип. Тази система е проектирана от руски експерти по сигурността. И действа безотказно.

През 2015 г. бяха заделени над 3 млн. евро от руския бюджет за разработване на квантово — защитени линии и за други проекти с квантови технологии.

Тази технология обаче вече беше готова. Според руските медии, в такава система данните се предават с фотони и за да бъдат разпознати е необходимо да се промени тяхното състояние. Което е невъзможно да се случи, без да бъде забелязано.

Разкрития.ком

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар