Home » България » Върнаха бившия кмет на „Младост“ Петко Дюлгеров в ареста
Върнаха бившия кмет на Младост Петко Дюлгеров в ареста
Върнаха бившия кмет на Младост Петко Дюлгеров в ареста

Върнаха бившия кмет на „Младост“ Петко Дюлгеров в ареста

Апелативният спецсъд върна в ареста бившия кмет на столичния район „Младост“ Петко Дюлгеров. Той е подсъдим заедно с отстранения кмет на района Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова за взимане на подкуп в особено големи размери.

Дюлгеров бе пуснат под домашен арест преди близо месец от първоинстанционния съд. За разлика от другите две подсъдими, които също получиха подобна мярка, Дюлгеров излезе от ареста веднага.

Прокуратурата пък протестира решението часове преди изтичането на крайния срок. Втората инстанция се произнесе едва днес и върна Дюлгеров в ареста след почти месец на свобода.

За разлика от него, на прокуратурата отне само 3 часа, за да протестира пускането на Иванчева и Петрова. Въззивният съд тогава заседава още същия ден и спря изпълнението на домашния им арест.

От мотивите на съда става ясно, че МВР дори не контролирало домашния арест на Дюлгеров. Първоначално той посочил един адрес, на който ще го изтърпява, а впоследствие го сменил, като съдът не уведомил МВР за промяната.
Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

loading...

Върнаха бившия кмет на „Младост“ Петко Дюлгеров в ареста
Оценете тази публикация

Вашият коментар

Inline
Inline