Home » България » Валери Симеонов отново дръзна да каже истината за Русия

Валери Симеонов отново дръзна да каже истината за Русия

Не за първи път Валери Симеонов имаше куража да назове нещата с истинските им имена. Лидерът на НФСБ гостува в предаването „Плюс-минус“ по Нова телевизия и бе попитан за неговото мнение за вчерашния 9 май. Ето и думите на Симеонов:

„Естествено, на този ден се открива една нова епоха в историята на света. С категоричното ликвидиране на съпротивата на фашистка Германия. Това е значима дата, но за съжаление тази дата е и началото на Студената война. По принцип винаги има стремеж за размахване на плашилото на фашизма и някак си не знам защо странно се забравя за фашизма в Съветския съюз. Защото режима на Сталин не е бил по-различен от режима на Хитлер. Жертвите по време на комунизма са много повече, отколкото жертвите дадени от Съветския съюз по време на Втората световна война. Дайте да не бъдем лицемери. Това явление „фашизъм“ го е имало и в Съветския съюз в по-дълъг период от време, отколкото в Германия. Имало е ликвидиране на елита – интелектуален, технически, военен елит. Сталинските процеси са една от най-кървавите страници в историята на света, но някак остават в сянка, по простата причина, че Съветският съюз е между държавите-победителки. Така че нека да погледнем по-реално на тези процесите, а не както ги гледахме между 9 септември 1944 и 10 ноември 1989 г.“

Симеонов традиционно показва твърдата си и конкретна позиция относно исторически събития, свързани с Русия. Именно поради липсата на угодническо поведение, той бе нарочен от партньорите в „Обединени патриоти“ от Атака и двете партии се разделиха за евроизборите, а отделно ще се явява и ВМРО. Смята се, че именно липсата на угодническо поведение към Русия, е довело и до яростната кампания за оставката на Валери Симеонов като вицепремиер, която съпътстваше недостойните му думи по адрес на майките на деца с увреждания.

София / България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Мъж на раждане

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Варна ...

Стачка блокира френските железници

Железопътният трафик във Франция се очаква да бъде силно нарушен и днес, през първия ден ...

Илиан Василев: Това не е военен министър, а циркаджия

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Това ...

Сър Чърчил, „честита баня” и немита Западна Европа

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. През ...

Защо е опасно да се кара с балон на гумата (ВИДЕО)

Едно интересно видео, публикувано от руските блогъри от „Гараж 54“ ни показва нагледно защо не ...

Левски отрече за запорираните сметки на клуба

Управата на Левски отрече информацията, която циркулира в социалните мрежи от днес. „Сините“ са категорични, ...