Home » България » В центъра на социалната ни политика са уязвимите общности

В центъра на социалната ни политика са уязвимите общности

Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков беше на посещение във Велинград. Кметът д-р Костадин Коев сподели с министър Петков, че неговия екип полага всички усилия за превръщане на социалната политика в модерна и ефективна система от услуги, в центъра на която са всички уязвими общности от населените места на община Велинград.

Центърът за обществена подкрепа консултира, обучава и помага на семейства в риск и на деца с противообществени прояви. В Дневния център за 36 деца и младежи с увреждания се грижат прекрасни специалисти, а в Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи без увреждания е предоставена близка до семейната среда, която включва 24 часова грижа и подкрепа за тях.

Децата и младежите с увреждания, които са изведени от институции или рискова среда получават денонощни професионални грижи. 35 пълнолетни лица с увреждания получават дневни медицински грижи, рехабилитация, обучение и трудотерапия, а в Дома за стари хора „Ела“, който посетиха министър Петков и д-р Коев, 40 души имат подслон, храна и достъп до здравни и медицински грижи.

27 приемни семейства се грижат за деца в риск, изведени от социални услуги или семейства. Община Велинград оказва помощ по правила и критерии на лица с репродуктивни проблеми и деца с онкологични заболявания.

Домашният социален патронаж доставя храна на 150 самотно живеещи хора и предоставя услуги на възрастни хора и лица с увреждания. По инициатива на д-р Коев на 55 лица в неравностойно положение са осигурени пакети с храна от първа необходимост.

За 4-те Клуба на пенсионера и Клуба на слепите редовно се предоставя транспорт и средства за празници и за ремонтни дейности.

Кметът д-р Костадин Коев благодари за добрата съвместна работа с Дирекция „Социално подпомагане“ – Велинград, Отдел „Закрила на детето“ – Велинград, Дирекция „Бюро по труда“ – Велинград, Регионална дирекция „Социално подпомагане“ – Пазарджик и на техните служители за всеотдайността и грижите, които полагат за хората в неравностойно положение.

Източник:fakti.bg

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Борисов обяви създаването на ново звено – независим прокурор

С изменението, което правим днес, създаваме ново звено, абсолютно независим прокурор, който разследва и не ...

Г-н Борисов, дайте своята оставка, не ни замеряйте с чужди!

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. „Всеки ...

Верижна катастрофа на Цариградско шосе

Верижна катастрофа е станала на „Цариградско шосе“ в столицата София. Това се вижда на видео, ...

Хлад между София и Москва. Има защо

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Напоследък ...

Утеха за Роналдо, жена му изпревари тази на Меси

Хубави новини получи футболната звезда Кристиано Роналдо, който понесе поражение от Лионел Меси в класацията ...

Какво се знае за руската база във френските Алпи?

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Между ...