Home » България » В центъра на социалната ни политика са уязвимите общности

В центъра на социалната ни политика са уязвимите общности

Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков беше на посещение във Велинград. Кметът д-р Костадин Коев сподели с министър Петков, че неговия екип полага всички усилия за превръщане на социалната политика в модерна и ефективна система от услуги, в центъра на която са всички уязвими общности от населените места на община Велинград.

Центърът за обществена подкрепа консултира, обучава и помага на семейства в риск и на деца с противообществени прояви. В Дневния център за 36 деца и младежи с увреждания се грижат прекрасни специалисти, а в Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи без увреждания е предоставена близка до семейната среда, която включва 24 часова грижа и подкрепа за тях.

Децата и младежите с увреждания, които са изведени от институции или рискова среда получават денонощни професионални грижи. 35 пълнолетни лица с увреждания получават дневни медицински грижи, рехабилитация, обучение и трудотерапия, а в Дома за стари хора „Ела“, който посетиха министър Петков и д-р Коев, 40 души имат подслон, храна и достъп до здравни и медицински грижи.

27 приемни семейства се грижат за деца в риск, изведени от социални услуги или семейства. Община Велинград оказва помощ по правила и критерии на лица с репродуктивни проблеми и деца с онкологични заболявания.

Домашният социален патронаж доставя храна на 150 самотно живеещи хора и предоставя услуги на възрастни хора и лица с увреждания. По инициатива на д-р Коев на 55 лица в неравностойно положение са осигурени пакети с храна от първа необходимост.

За 4-те Клуба на пенсионера и Клуба на слепите редовно се предоставя транспорт и средства за празници и за ремонтни дейности.

Кметът д-р Костадин Коев благодари за добрата съвместна работа с Дирекция „Социално подпомагане“ – Велинград, Отдел „Закрила на детето“ – Велинград, Дирекция „Бюро по труда“ – Велинград, Регионална дирекция „Социално подпомагане“ – Пазарджик и на техните служители за всеотдайността и грижите, които полагат за хората в неравностойно положение.

Източник:fakti.bg

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Смразяващи подробности за клането в Петрич

54-годишният Васил Василев, който едва не уби жена си днес около обяд в Петрич, вече ...

Мъж наръга няколко пъти съпругата си в Петрич

Мъж наръга жена в Петрич. Инцидентът стана днес около обяд в дома на семействотo. При ...

Тръмп заплаши Франция с мита, каквито не са виждали досега

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп пристигна във френския курорт Биариц, където от днес до ...

Туск за срещата на Г-7: Тежко изпитание!

Започващата днес среща на върха на Г-7 ще бъде тежко изпитание за единството и солидарността ...

Жена от народа с минало в излишък

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Вагонът ...

Ердоган отлита за Русия

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще бъде във вторник на еднодневно посещение в Русия, потвърди ...