Home » Свят » В САЩ са притеснени от руски суперизтребител

В САЩ са притеснени от руски суперизтребител

Руската отбранителна промишленост започна да разработва концепцията за изтребител от шесто поколение. В бъдеще този самолет ще трябва да замени Су-57, се казва в статията The National Interest, предаде „Поглед Инфо“.

Американското издание обръща внимание на факта, че въоръжените сили на Руската федерация изучават широк спектър от концепции, включително използването на пилотирани и безпилотни групи, енергийно ориентирани оръжия, както и хиперзвукови технологии. В същото време акцентът се поставя върху новите електрооптични сензорни и радарни технологии, чиято цел е да открива „невидими“ обекти.

Новият руски изтребител шесто поколение ще има всички тези нововъведения, но основният му акцент ще бъде радиофотонният радар, който може да покрие по-голяма площ от съществуващите му аналози. Изданието цитира думите на съветника на първия заместник-генерален директор на групата за радиоелектроника КРЕТ Владимир Михеев, който заяви, че облъчването на противника в по-рано неприложен широк честотен диапазон дава възможност да се получат невероятно точни координати на неговото местоположение.

В допълнение, такова устройство е по-добре устойчиво на намеса от страна на противника. Може да се използва и като система за електронна война, комуникация и канал за предаване на данни. Майкъл Кофман, водещ изследовател в Центъра за военноморски анализи в Арлингтън, специалист по Русия, обърна внимание на факта, че руският отбранителен комплекс е в крак с времето. По-специално, Руската федерация взема предвид основните тенденции във военната наука и оръжейните технологии.

Русия
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Петролът поскъпна, САЩ отвориха стратегическия резерв

Цените на петрола се увеличиха с над 10 процента след извършените в събота нападения срещу ...

Сингапур измести Китай при инвестициите в имоти

Най-големите инвеститори в недвижими имоти от Азия са сингапурците, сочи изследване на консултантската компания JLL. ...

Нова Загора се вдига на протест

Протест срещу обгазяването на Нова Загора и околностите от инсталацията за био газ ще се ...

60 000 първолаци прекрачват училищния праг

50-60 училища в страната ще започнат работа, преди ремонтите в тях да са приключили, предаде ...

България и Индонезия ще увеличат стокообмена двойно за 5 години

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и министърът на външните работи на Индонезия ...

Изповед: Правих секс с майката на съпругата ми

В света на любовта се случва какво ли не, особено когато изпитаме внезапно привличане към ...