Home » Истории » Ужасът от първо лице: Пет невероятни истории на хора, спасили се от огнения ад в Калифорния (СНИМКИ/ВИДЕО)
Ужасът от първо лице: Пет невероятни истории на хора, спасили се от огнения ад в Калифорния (СНИМКИ/ВИДЕО)
Ужасът от първо лице: Пет невероятни истории на хора, спасили се от огнения ад в Калифорния (СНИМКИ/ВИДЕО)

Ужасът от първо лице: Пет невероятни истории на хора, спасили се от огнения ад в Калифорния (СНИМКИ/ВИДЕО)

При пожарите в Калифорния са загинали 42-ма души, а съдбата на още 220 души е неизвестна. Контролирането на пламъците все още на места е невъзможно. Хората са в паника, напускат домовете си. Някои се спасяват в последния момент, за да помагат на близките си. Ето и няколко истории на спасени хора:

„Не смей да умираш!“
34-годишната медицинска сестра Никол Джоли закъснява с евакуацията. Тя живеела в района и помагала да се спасят пациентите в болницата, не мислела за себе си и останала. В последния момент жената скочила в колата, но вече било твърде късно. Колата й се запалила. В паника тя се обадила на съпруга си.

„Не смей да умираш, бягай!“ – извикал съпругът в телефона ми „- казва Джоли.

Никол излязла от горящата кола, но огънят вече бил достигнал до нея. „Бягах и чувствах, че панталоните ми горят, подметките на обувките се разтапят“,  разказва американката. Жената се втурнала да бяга към колата на нейни колеги, но не могла да я отвори, защото дръжката се стопила от топлината на пламъците.

„Започнах да удрям по прозореца, виках на моята колежка, но нямаше никакъв отговор. Явно беше задушена вътре. Исках да остана, но не можех, огъня буквално беше до мен“, разказва тя.

Никол продължила да бяга напред, както й казал съпругът й, докато не забелязва пожарната кола отпред. Това я спасило – пожарникарите бързо изгасили пламъците по дрехите на жената, нямала много изгараяния.

– Трите ми деца смятаха, че съм мъртва. Съпругът ми бил сигурен, че няма да се върна и ги бил предупредил. Сърцето ми се скъса от болка.

„Сватбена халка“

Джейк Олсен изгубил дома си в Калифорния. Мъжът се надявал, че пламъците ще пощадят къщата му. Заедно със съпругата си той помогнал да се евакуират местните жители. Когато двойката се върнала, за да провери какво е останало от дома им, с ужас видели, че е останало само скелето на сградата, няколко останки от мебели и всичко останало само пепел.

“ Жена ми ме помоли да потърся сватбения й пръстен. Беше много притеснена., оставила го у дома. Нямаше голяма надежда, но все пак взех да търся из отломките. Всъщност мой колега намерили пръстена.“

 Семейството не могло да повярва на очите си, когато им показал блестящия пръстен. Той бил намерен благодарение на диамантите – скъпоценните камъни блестели, въпреки пепелта наоколо, пише Petel.bg.

Ужасът от първо лице: Пет невероятни истории на хора, спасили се от огнения ад в Калифорния (СНИМКИ/ВИДЕО)

„Нека мама чува“

Робърт Едуардс пътувал цяла нощ от Сиатъл до заградения от пожарите град Парадайс, за да намери майка си. Човекът не могъл да се свърже с нея от четвъртък вечер. Той и останалите членове на семейството му буквално претърсили града, но от майка му Барбара нямало и следа. В събота вечерта човекът, вече изгубил надежда, случайно се озовал в тълпа от евакуирани местни жители и им казал кого търси, държейки снимка на майка си.

„Видях я днес!“ – чул се вик от някого. Малката стая веднага се изпълнила с аплодисменти.

Робърт се върнал да търси към паркинга, където се събрали доста хора заради ремаркета с провизии. След доста време, получил обаждане по телефона от майка си.

Барбара се втурнала към сина си и веднага го прегърнала. Търсенето завършило на третия ден.

„Нямах телефон“ – казала жена, плачейки, „изобщо не можах да се свържа с теб.“

„Кучетата и „Междузвездни войни“

Диана Франклин, на 65 години, също загубила дома си заради огнения ад. Всичко, което й останало е пижама „Междузвездни войни“ и три малки кучета.

Докато Диана спяла, чула звука на пожарната аларма и се събудила. Изтичала по пижама при домашните си любимци, взела ги, отишла в колата и се запътила към мястото, което съобщили за безопасно.

„Попаднах в капан, почти не умрях. Дърво падна и блокира пътя“, разказва тя.  „Беше невъзможно да го заобиколиш и огънят все повече се приближаваше.“

Жената оставила кучетата в колата и бързо се изкачила по стръмния бряг близо до пътя и скочила във водата. Заедно с Диана имало още двама души, които чакали да бъдат спасени. В продължение на два часа стояли в студената вода.

Когато огънят се отдалечил, хората излезли от водата. Кучетата й оцелели в колата, след което пожарникари ги извадили. В петък вече Франклин била закарана в евакуационния център с домашните си любимци.

Ужасът от първо лице: Пет невероятни истории на хора, спасили се от огнения ад в Калифорния (СНИМКИ/ВИДЕО)

„Не можем да те измъкнем“

В четвъртък Линда Фишър погледнала през прозореца и видяла, че боровете в двора й горят.  „Целият каньон е бил подпален“, казва 33-годишна медицинска сестра. „Когато видях пламъците, веднага набрах 911. „Няма как да те измъкнем. Трябва сама да избягаш „- отговорил гласът в слушалката.

През следващите петнайсет минути жената буквално бягала из дома си в град Парадайс. Тя трескаво събирала дрехи за синовете си, които били на осем и четири години, преди да попадне в задръстване с евакуираните хора.

Фишър и синовете й са щастливи. Те били спасени. Но какво ще прави от тук нататък жената не знае. Къщата, която наела, изгоряла. Къщата на пациента й, при когото работи, също е разрушена.

„Нямаме къде да отидем“, казва Фишър.

„Не можем да те измъкнем“

В четвъртък Линда Фишър погледнала през прозореца и видяла, че боровете в двора й горят.  „Целият каньон е бил подпален“, казва 33-годишна медицинска сестра. „Когато видях пламъците, веднага набрах 911.

„Няма как да те измъкнем. Трябва сама да избягаш „- отговорил гласът в слушалката.През следващите петнайсет минути жената буквално бягала из дома си в град Парадайс. Тя трескаво събирала дрехи за синовете си, които били на осем и четири години, преди да попадне в задръстване с евакуираните хора.Фишър и синовете й са щастливи. Те били спасени. Но какво ще прави от тук нататък жената не знае. Къщата, която наела, изгоряла. Къщата на пациента й, при когото работи, също е разрушена. „Нямаме къде да отидем“, казва Фишър.

Източник: www.blitz.bg

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар