Home » Свят » Увеличават обхвата на руското ослепяващо оръжие

Увеличават обхвата на руското ослепяващо оръжие

Холдингът „Роселектроника” (част от „Ростех”) разработва нови модификации на визуално-оптична заглушаваща система „Филин” („Бухал”), както и увеличава обхвата на съществуващата версия, съобщиха от пресслужбата на холдинга.

В доклада на холдинга се казва, че „въз основа на съществуващите технологични решения в областта на създаването на станции за визуално-оптични смущения, като „Филин”, експерименталното предприятие „Интеграл” разработва нови модификации на продукта”. В резултат на това са „подобрени характеристиките като тегло и размери, намалена е консумацията на енергия”.

Изяснено е, че разработчиците са почти завършили проекта за оборудване на станцията с верифокален обектив, позволявайки поне един и половина пъти да се увеличат мощността на предавателя (съответно да се увеличи обхвата на станцията), както и да се разшири ъгъла на удара. Модулната архитектура, която се използва за създаване на продукта, позволява да се направи преход към създаване на цяла гама от станции, които могат да отговорят на различните изисквания на клиента за условията на употреба и разположение.

По този начин, „чрез увеличаване или намаляване на броя на емитентите в рамките на една система, както и чрез комбиниране на елементи с по-голяма или по-малка мощност, могат да бъдат създадени както силни станции с военно или специализирано приложение, така и по-слаби версии, за да се въвеждат продукти на цивилния пазар, което може да гарантира сигурността на защитените обекти на големите корпоративни клиенти. Станцията „Филин” е разработена от бюро „Интеграл” (включено в „Роселектроника”).

Предназначена е за потискане през нощта и по смрачаване на визуално-оптичните и оптико-електронните канали за наблюдение и прицелване на стрелковото оръжие, а също така за оръжията за близък бой, които се използват против надводните кораби на ВМФ. Действието на станцията се основава на модулирането на яркостта на светлинното лъчение – нискочестотните колебания в яркостта на излъчването чрез възбуждане на зрителните нерви предизвикват временни и обратими разстройства на зрителните органи”. По-рано се появи видео от изпитанията на корабните станции за визуално-оптични пречки 5П42 „Филин”, пише Поглед Инфо.

Русия
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Перес дава 80 милиона, ако уволни Зидан

Тежката загуба на Реал Мадрид на „Парк де Пренс“ веднага породи вълна от слухове, че ...

Румен Петков: Гласуваш за Борисов, получаваш Деската

Сегашният начин на местно самоуправление е извратен. Четвърт от средствата, които стигат до общините, стигат ...

В Русия: ЦСКА Москва е срам!

Руските медии реагираха мощно на обрата, който сътвори българския шампион Лудогорец срещу ЦСКА (Москва) в ...

Марадона отново забавлява (ВИДЕО)

Комично видео от интервю на Диего Марадона бе разпространено в социалните мрежи. То е заснето ...

Хакнаха профила на най-секси синоптичката в света (СНИМКИ)

Най-сексапилната водещата на прогнозата за времето в света – мексиканката Янет Гарсия стана жертва на ...

Главанаците се качиха на главата на Борисов

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Коментар ...