Home » Свят » Уникално! Британски снайперист уби от 1,5 мили командир на ИД с картечница на 40 години!
британски снайперист

Уникално! Британски снайперист уби от 1,5 мили командир на ИД с картечница на 40 години!

Британски снайперист показа невероятни умения, като застреля джихадист от почти 1,5 мили разстояние.

Това до момента е най-добрият резултат, реализиран някога в SAS, в отстрелване на мишена от голямо разстояние. Сержантът успява да убие командира от Ислямска държава с картечница калибър 50, застрелвайки го в гърдите. Медиите, които отразяват случая, коментират, че нещо подобно се случва за първи път, особено с използването на този вид оръжие от снайперист на SAS.

Терористът е умрял на място от нараняванията, той е присъствал в „черния списък“ на британските и американските военни. Стрелецът е ветеран от Ирак и Сирия. Той е патрулирал тайно в район, намиращ се под контрола на Ислямска държава, съобщава The Daily Star Sunday. След уникалното изпълнение оръжието, използвано от снайпериста, е предадено в централата на SAS. Медиите посочват, че картечницата е била модернизирана и снабдена със специален уред за по-добра видимост, както и апаратура, която да изчисли скоростта на вятъра в момента на стрелбата.

Супер-оръжието взима предвид каква е температурата, както и светлината.

Картечница на 40 годиниСнайперистът е положил наистина големи умения, успявайки да издебне командира от Ислямска държава. Той е успял да го издебне в момент, в който е имал съвещание със своите хора. Те остават като вкаменени, докато не осъзнават какво се е случило, след това се разбягват. В доклада по случая, изготвен от SAS, се посочва, че с ликвидирането на терориста са спасени над 20 човешки живота. Подобно оръжие е използвано за стрелба при далечни разстояния през 50-те години на ХХ век по време на Корейската война, пише БЛИЦ.

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар