Home » Без цензура » Ултраси на ЦСКА потрошили италиански фенове в София
Ултраси на ЦСКА потрошили италиански фенове в София
Ултраси на ЦСКА потрошили италиански фенове в София

Ултраси на ЦСКА потрошили италиански фенове в София

Миналият уикенд трима фенове на Лацио, които били на почивка в София, са нападнати и бити от привърженици на ЦСКА покрай мача им с Левски, който „червените“ загубиха с 0:1, твърди италианското издание „Ilmessagerо“.

Младите италианци, на които имената не се съобщават заради шока, който все още изпитват, били в България, за да отпразнуват ергенско парти, но не всичко минало по мед и масло, пишат още колегите от Ботуша.

Когато пристигнали в нашата столица, разбрали, че най-големия мач в България ще се играе и решили да отидат, за да го изгледат. Те закупили билети и решили да се разходят, за да видят къде е стадион „Васил Левски“.  Италианците отишли до стадиона, когато група от фенове на ЦСКА се приближила към тях. Първо двама-трима, а след това бройката стигнала до 10. Отношението им било повече от приятелско обаче.

„Само секунди по-късно разбрахме, че мястото, на което се намираме, е това за срещи на най-агресивната фракция на ЦСКА. Ние се извинихме с жестове, че сме там и не искахме да ги провокираме, като обяснихме, че веднага ще напуснем“, разказва единият от потърпевшите.

„Имаше обаче една малка подробност. Един от приятелите ми имаше екип с герба на Лацио. Това бе и поводът за боя. Те докоснаха емблемата няколко пъти и започнаха да ни нанасят ритници и юмруци. Ние се хвърлихме на земята, за да се опитаме да блокираме ударите. Не помня колко време ни биха, но може би няколко минути. Аз и мой приятел успяхме да избягаме, а третият – не“, добавя италианецът.

„Той пострада най-лошо. Ние имахме няколко пукнати ребра и синини по нас и очите. Но на него му бе разбита скулата. Тримата отидохме в болница, където се свързахме с посолството ни за помощ, а и за да подпишат документите от болницата, които бяха на кирилица. От посолството ни казаха, че има списък с адвокати, с които бихме могли да се свържем, за наша сметка“

„Докторите казаха, че всичко е наред, но това не беше така, разбрахме, когато се прибрахме в Италия. Аз и другият избягал имаме пукнати ребра и различни наранявания, но третият, който не успя да се измъкне навреме, има тежко ранени скули и трябваше да се подложи на операция веднага в болница „Тор Вергата“. Най-вече ни разочарова безразличието на италианското посолство в София“, завършва разказа си потърпевшият.

Източник: www.blitz.bg

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар