Home » България » Ученик си поръча дрога от Холандия, Български пощи му я доставиха

Ученик си поръча дрога от Холандия, Български пощи му я доставиха

Отдавна мина времето, когато можеше да се сложи известно ограничение върху разпространението на наркотици и в законовата рамка спрямо употребяващите, както и в тяхното лечение. Това беше възможно тогава, когато още нямаше социални мрежи и силно развит интернет, а на пазара властваха предимно хероинът и марихуаната, пише „Актуално“.

Днес светът е друг, наркотиците са други, не по- малко опасни, затова пък маскирани в лъскави опаковки, а пресичането на тяхното разпространение става все по-имагинерна цел, при положение, че човек може да си ги поръча по интернет и да му ги донесе право в дома пощальонът от местния клон на Български пощи.

Никакви гонки, никаква тръпка, просто и лесно. Снимките са за информация на родители, в чиято поща може да попадне подобно писмо, а те да се чудят откога детето им е започнало да дарява в полза на очистването на Тихия океан от пластмаса.

Писмото с наркотик, поръчано от 16-годишно момче от Пловдив по интернет, идва от Холандия, съдържа лепенка вътре в картичката, над която има текст за благодарност за дарението, изпратено е като приоритетно, но си пристига право в пощенската кутия на момчето, което го е поръчало, пише Актуално. Лепенката съдържа LSD.

Изолиран за пръв път през 1938 година в Швейцария , диетиламидът на лизергиновата киселина, наречен за кратко по немското му име LSD, предизвиква мощни халюциногенни усещания и е особено популярен в нощните заведения. Неговият пик беше през 80-те години на Запад, в няколко книги бяха описани последиците му, но после западна, за да се възроди отново преди 3-4 години и да стане популярен отново. Разпространението му у нас идва предимно от подобни поръчки чрез Интернет.

Снимките на писмото, стигнало като сигнал до сдружение „Майки срещу дрогата“, е получено с Български пощи, оставено от пощальон в пощенската кутия. Вътре в закачливата детска картичка лепенката с лизергиновата киселина е залепена отвътре на лист с благодарност към дарителя, който е допринесъл за очистването на Тихия океан от пластмаса. Сайтът е скрит на снимките, но едва ли е тайна за голяма част от заинтересованите тийнейджъри, до него се стига през Darknet. Пратката е от Холандия.

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

ДАИ на място пише актове и събира глоби

Проверяващите екипи на ИА „Автомобилна администрация“ ще бъдат оборудвани с таблети, мобилни ПОС терминали и ...

Тръмп обеща: Ще ви покажа парите си

Американският президент Доналд Тръмп, изправен пред съдебни дела и политически искания да публикува данъчната си ...

Шофьорът на камиона, убил 5-годишно дете, остава в ареста

Великотърновски апелативен съд потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража“ за 76-годишен водач, обвинен в ...

Д-р Елена Георгиева: Не системата уби 3-годишния Александър, а заболяването

Не системата уби 3-годишния Александър, а заболяването. Това каза в „Лице в лице” педиатърът д-р ...

Най-бързото Mini в историята

Буквите GP винаги са обозначавали най-екстремната версия на Mini Cooper S JCW, но ако предишното ...

Мъж загина, а други двама ранени на АМ „Тракия“

Мъж на 28 години е загинал, а двама от спътниците му са в болница след ...