Home » България » Ученик от Пловдив ще лежи пет дни в ареста, носел маска на мача Локо – Ботев
Ученик от Пловдив ще лежи пет дни в ареста, носел маска на мача Локо - Ботев
Ученик от Пловдив ще лежи пет дни в ареста, носел маска на мача Локо - Ботев

Ученик от Пловдив ще лежи пет дни в ареста, носел маска на мача Локо – Ботев

Тийнейджър от Пловдив ще прекара пет дни в ареста и ще бъде лишен от правото да посещава футболни срещи у нас и чужбина. Причината – при провеждане на дербито между  „Локомотив“  и  „Ботев“  на 4 декември  е извършил противообществена проява, изразяваща се в поставяне на маска, която да затруднява разпознаването му. Тази санкция спрямо младежа е била наложена преди дни, след заседание на Районен съд – Пловдив, пише trafficnews.bg.

По време на мача на стадион Локомотив, ученикът е бил в трибуна „Бесика“, строго пазена от жандармерия и спецсилите на МВР. По време на срещата, ученикът поставил маска на лицето си, с което затруднил разпознаването си. Полицейските служители имали визуален контакт с нарушителя и го наблюдавали по време на мача. Видели го с маска и без маска, като запомнили лицето му.След приключването на спортната среща по разпореждане на своя ръководител полицаи били направили кордон, през който преминавали в колона по един лицата които били на трибуна „Бесика“.

Същото момче било забелязано в тълпата, като и тогава то било с маска. Органите на реда установили тийнейджъра и го отвели в Пето районно.По време на съдебното заседание младият пловдивчанин обяснил, че поставил единствено качулка, защото му било студено. Закрил лицето си единствено за пет минути, докато били запалени факлите.Съдът обаче не кредитира думите му, тъй като противоречи на показанията на полицейските служители които са го задържали, чийто показания пък съдът кредитира изцяло като логични, последователни и съответни на събраните по делото доказателства.Поради тази причина присъди наказание спрямо младия пловдивчанин на пет дни задържане в ареста и една година лишаване от право да посещава мачове.Припомняме, че преди дни магистратите от Апелативния съд, потвърдиха санкцията от 1000 лева на пловдивчанин, който отказал да предаде горнището си с качулка на мача Ботев – Локо.

Ученик от Пловдив ще лежи пет дни в ареста, носел маска на мача Локо - Ботев

Източник: www.blitz.bg

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар