Home » Свят » Учени създадоха модел на машината на времето
Учени създадоха модел на машината на времето
Учени създадоха модел на машината на времето

Учени създадоха модел на машината на времето

Учените твърдят, че са създали математически модел на машината на времето, базиран на теорията за относителността на Айнщайн. Учените са изчислили, че машината на времето ще бъде кутия, която може да се движи през пространството и времето.

В математическия модел на специалистите съществува концепция, че Вселената трябва да се възприема в четири измерения едновременно. Това би ни позволило да използваме пространствено-времевия континуум във всички достъпни посоки на пространството и времето в кривината на Вселената.

Математическият модел на учените предполага, че Вселената е извита не само като физическо пространство, но и като време. Следователно, машината на времето трябва да бъде проектирана така, че да се придаде на времевото пространство формата на кръг. Тогава машината може да пренесе всичко, което е вътре в нея, през пространството и времето на малко разстояние и да се върне.

Въпреки това, разработването на машина на времето, по математическия модел на учените, е все още невъзможно поради необходимите материали за нея, които все още не са открити.

„Все още е невъзможно да се изгради пространствено-времева машина, защото за нея са нужни материали – ние ги наричаме екзотична материя -, които ще огъват пространството-време по невероятен начин. Но все още не сме ги открили“, заявяват учените.

 
Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар