Home » Свят » Убиецът на Джон Ленън с шокиращо признание
Убиецът на Джон Ленън с шокиращо признание
Убиецът на Джон Ленън с шокиращо признание

Убиецът на Джон Ленън с шокиращо признание

На 8 декември 1980 година Марк Дейвид Чапман застрелва Джон Ленън само час, след като е взел автографа му. И се превръща в един от най-мразените хора на Земята.

Близо 38 години след най-черният ден в историята на музиката, Чапман за пореден път иска да бъде освободен от затвора. И за пореден път му отказват. В защита обаче той прави шокиращо признание: „Вече знам какво е срам!, пише dnes.bg

На десетият си опит да прекрати излежаването на доживотната си присъда, убиецът най-накрая изрази минимално съжаление от това, което е сторил. Ако излезе от затвора сега, той би живял като цар. Макар и зад решетките, Чапман е натрупал солидно богатство от даването на интервюта и писането на книги.

„Преди 30 години не чувствах срам, но сега знам какво е. Това е моментът, в който покриваш лицето си и, знаете, не можеш да помолиш за нищо“, допълва той, макар да е абсолютно ясно, че желанието му е да излезе от затвора.

Чапман разкри още, че е водил вътрешна война. В началото на деня той все още е смятал Ленън за велик и не бил сигурен дали трябва да продължи с плана си.

„Ала вече бях стигнал прекалено далеч. По едно време си казах: „Хей, човече, вече имаш албума. Прибирай се“, но нямаше никакъв шанс да си отида вкъщи“, разказва Чапман за онзи черен осми декември.

След всяко изслушване на убиеца, нови и нови детайли около това, какво си е мислел преди и след като е застрелял Ленън, биват разкрити. Той не отрича, че деянието му е било „безсмислено“ и „болката, която е причинил, ще съществува, дори и след като умре“, ала макар че не изпитвал абсолютно никаква враждебност и омраза към Бийтъла, напълнил пистолета си с подсилени куршуми: „Исках да съм сигурен, че ще умре веднага. Точно след изстрела се притесних, че той въобще не е страдал“.

Днес Чапман се е отдал на чистене, рисуване, и махане на восък от пода на затворническата църква. Споделя, че е оставил жаждата си за известност в миналото и се е отдал напълно на Исус. Обещава, че през 2020 г. ще се пробва да излезе от затвора отново, но едва ли ще бъде пуснат на свобода. Не само защото разкаянието, което изпитва, съмнява съдиите, но и факта, че разгневената тълпа фенове на Биийтълс ще намерят начин да го накарат да си плати за злодеянието… със собствения си живот.

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Знам какво направи миналото лято става сериал

Филмът „Знам какво направи миналото лято“ ще получи телевизионна версия, съобщи Dark Horizon. Филмът от ...

Порно актриса нае убиец за съпруга си, но…

32-годишната порно актриса Катрина Данфорт я грозят 10 години затвор и глоба в размер на ...

Почина легенда на Бродуей

Известният бродуейски режисьор и продуцент Харолд Принс, носител на 21 награди „Тони“ и създател на ...

Румъния остана без вътрешен министър след убийството на 2 момичета

Оставка подаде румънският министър на вътрешните работи Николае Мога. Поводът – бруталното убийството на две ...

Терминатора: Завърнах се! (ВИДЕО)

Легендата Арнолд Шварценегер поясни в Лас Вегас, че за пореден път е в ролята на ...

Лекар осъди прокуратурата заради бебето във фризера

Набеденият за убиец на бебе лекар от Горна Оряховица д-р Михаил Милатович осъди прокуратурата. Държавното ...