Home » България » Убиец преметна съда с името на адвокат Марковски (СНИМКИ)
Убиец преметна съда с името на адвокат Марковски (СНИМКИ)

Убиец преметна съда с името на адвокат Марковски (СНИМКИ)

Делото за жестокото убийство на 67-годишния врачанин Симеон Тодоров от Враца, извършено на 11 март м.г., което беше насрочено за сряда в окръжния съд, не можа да започне, предаде „Конкурент“. Процесът, на който са призовани дузина свидетели, а за началото дойдоха и всички експерти, беше отложено за средата на октомври.

Един от двамата обвинени в жестокото убийство – Пламен Иванов, успя в рамките на едно заседание да се откаже от двама служебни защитници – Мария Дакева и Петя Стефанова, и да увери съда, че е потърсил правна помощ от мастития адвокат Марин Марковски. Дакева сама се оттегли заради „разминавания в защитната линия“, а обвиняемият каза, че не желае и Стефанова да го представлява, тъй като си е осигурил защитата на мастития софийски адвокат.

Съдия Лидия Крумова и докладчикът по делото Иван Маринов се усъмниха в думите му и се оттеглиха на тайно заседание, след което лъсна истината. Оказа се, че адвокат Марковски не е поемал ангажимент към врачанина, но тъй като в кантората му има още 6-има сътрудници беше допусната възможност някой от тях да се е договорил с Пламен Иванов.

Процесът беше насрочен за 16 октомври.

Припомняме, че Симеон Тодоров беше пребит с метален топуз и заклан с нож на 11 март 2017 г. в дома си на ул. „Околчица“ №25, а за зловещото убийство бяха арестувани Пламен Иванов на 36 г. и 49-годишният Цветан Цветков. Двамата безработни често вземали пари на заем от жертвата си, а когато той започнал да ги притиска да си върнат парите, се сговорили да го убият, пише в обвинителния акт на окръжната прокуратура, която беше представлявана от прокурор Асен Пашански. Умъртвяването е станало с нечовешка жестокост, след което двамата опитали да прикрият следите си. Преди това преровили пристройката, в която живеел Симеон, но не открили нищо и си тръгнали само със стара военна каска.

Двамата убийци бяха задържани няколко дни по-късно, а от 16 март 2017 г. са за постоянно зад решетките.

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар