Home » Мнения » Тук няма петрол, газ или нещо за износ. Има Бойко Борисов

Тук няма петрол, газ или нещо за износ. Има Бойко Борисов

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Както някои жени се раждат по-красиви от другите, а някои мъже по-силни от останалите, държавите също не са еднакви по геостратегически или човешки ресурси. Бразилия например гъмжи от талантливи футболисти. Това нейно богатство, тя изнася по света. Саудитска Арабия изнася петрол.

Русия – газ. Франция – парфюми. Докато руснаците, бразилците и арабите се задоволяват, малко или много, с това което природата им е дала, французите останали без работа след петдесет годишна възраст – категорично не. Всяка събота те надяват „жълтите жилетки“ и не оставят Макрон да спи. Към тях се присъединиха лесбийките, които искат да станат бащи и мъжете, които копнеят за майчинство. Френският президент отпусна 10 милиарда евра за недоволните, държавата пое детските, които калпави бащи не плащат и спря да сочи трактористите, като виновници за мръсния въздух. Нищо не помага. Безработните искат да стават сутрин. Да отиват в офиси и заводи и да се прибират у дома след работа. Платеното седене в къщи не им отива.

В сравнение със страните, които изнасят суровини, продукти или таланти, България се отличава с неподвижността, която министър председателят, като хипнотизатор – поддържа. При всяко социално вълнение, той се качва на вълната и омайва местонаселението. Без да му мигне окото, Борисов замества профсъюзите, опозицията и съдебната система.

Журналистката Силвия Великова беше отстранена. Известна и енергична, тя със сигурност щеше да бъде привлечена от някое частно радио. Преди това да се случи, усетил недоволството на колегите ѝ, Борисов се присъедини към възмутените и с магическа пръчка нареди връщането на работното място на потърпевшата. В следващите часове се очаква уволнение на директора на БНР. Ето това е предимството на България пред останалите страни.

Тук няма петрол, няма газ, нито производство за износ. Има Бойко Борисов. Неговата „добрина“ обаче не е безкористна. Целта на постъпката му е лицемерно посегателство срещу „Свободата на словото“. Крехкото критично звено, смели журналисти, рискува бъде обезоръжено. Това е истинската цел на Борисов. В последствие, докато той е министър председател, „Жълти жилетки“ – няма да има.

Домусчиев и Пеевски ще продължат да управляват хилядите безмълвни служители, далеч от европейския кодекс на труда. А и журналистите, закрепили се на работни места, ще станат все „по-ниски от тревата и все по-тихи от водата…“ Нали трябва да се яде?!

Неподвижност, която закотви България на дъното на Европа, е незавидното българско предимство, пред всички останали страни.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Демократична България се отрече от кандидат-кмет, бил в ДС

„Демократична България“ оттегля подкрепата си за Илко Златев – кандидат за кмет в с. Бенковски, ...

Руска военна полиция ще следи турската операция

Руска военна полиция и сирийски военнослужещи ще влязат в зоната на турската военна операция в ...

Домусчиев отново хвали разследващите си журналисти

Васко и Тина чупят рейтингите по гледаемост! И не само това. Водещата телевизия за пореден ...

Шампионка олекна с 2 милиона рубли заради врачка

Олимпийската шампионка по фигурно пързаляне от Сочи 2014 Аделина Сотникова е станала жертва на измамница, ...

Западните Балкани не са готови за ЕС

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Проф. ...

Дъщеря на Крофърд пусна голо селфи в мрежата (ВИДЕО)

18-годишната дъщеря на Синди Крофърд – Кая Гербер, публикува свое селфи без дрехи в Instagram. ...