Home » България » Цял Несебър трепери пред страшилището Митьо Очите, но бабки му разказаха играта
Цял Несебър трепери пред страшилището Митьо Очите, но бабки му разказаха играта
Цял Несебър трепери пред страшилището Митьо Очите, но бабки му разказаха играта

Цял Несебър трепери пред страшилището Митьо Очите, но бабки му разказаха играта

Цял Несебър още помни как смелата баба Веска се опълчила на Митьо Очите и буквално го изгонила от имота си, без да й мигне окото. Оправната пенсионерка имала сграда в стария град с красив орел на покрива. Стаи от къщата давала за квартири на летовници още през 80-те години на миналия век.

Цял живот баба Веска пестяла пари, живеейки със сина си в една от стаите, а останалите давала под наем. С идването на демокрацията бизнесът й се разраснал и постройката прераснала в голям и лъскав хотел. Ортак й станал не кой да е, а самият Митьо Очите. Босът наел стаите и ги преотдавал на чужденците през лятото. В един момент обаче славата му на наркобос нараснала, а и не плащал почти нищо на пенсионерката. Баба Веска решила да вземе крути мерки и го прогонила. Според свидетели бандитът опитвал по всякакъв начин да се върне в имота, но бабата била непреклонна. Накрая Митьо си отишъл, но изпратил мутрите си, за да си отмъсти. Яките батки не пребили старицата, но и направили мръсно – изсипали бетон в канализацията. Наложило се баба Веска да изкърти всичко и наново да изгражда канализацията на лъскавата сграда.

 
Друга баба също била трън в очите на Желязков. 72-годишната жена държи няколко магазинчета в Нова Загора. Тя плащала за охрана на митичната „Аркус”. В един момент решила да се откаже от услугите им, но дошли мутрите и поискали да им плати такса за отказ, която се явявала равна на наема за цяла година напред. Бабата обаче отказала и пуснала жалба срещу мутрите.

Големи проблеми му създавали и бабките, които продават китки покрай гробището по време на Задушница. След като Митьо Очите сложил ръка на траурните агенции, неговите хора контролирали и цветарниците около гробищните паркове. Не успели обаче да прогонят възрастните жени, които продавали цветя на тройно по-ниски цени.

 

Източник: БЛИЦ

Оценките на читателите
Общо: 0 Общо гласували: 0
Коментирай чрез Фейсбук

loading...

Вашият коментар

error: Внимание: Съдържанието е защитено !!