Home » България » Цветанов за новия си имот: Дадох 2 апартамента за 1

Цветанов за новия си имот: Дадох 2 апартамента за 1

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов даде обяснение в парламента за апартамента с асансьор, за който „Свободна Европа“ съобщи, че е купен на занижени цени в столичния квартал „Изток“. Жилището е „Сграда на годината“ и е на строителя“Артекс“.

„Дал съм две жилища за едно, добавил съм и съм платил 100 хиляди с кредит и спестявания и всичко това е документирано в нотариалния акт, а и всичко ще бъде упоменато в декларацията“, каза Цветанов на брифинг в Народното събрание.

Според „Свободна Европа“ Цветанов се е сдобил с нов апартамент, заемащ цял етаж в една от най-луксозните сгради в София на ул. „Латинка“. Той се е сдобил с него през изминалата 2018 г., като е прехвърлил на фирмата-строител два от своите стари апартаменти. Според същата публикация сделката поражда редица въпроси, като най-смущаващият от тях е, как квадратният метър в луксозната сграда излиза на семейство Цветанови едва 627 евро, при положение, че цените там започват от 2600 евро на кв.м.

„Такива въпроси ми задаваха преди 4 години и помните, че точно в парламента направих обяснения как апартамент от родителите на съпругата ми са прехвърлени. Аз имах 1/6 наследствен дял от апартамент в „Надежда“, което ми беше прехвърлено още 91-ва година. След това миналата година прехвърлих безвъзмездно на брат ми тази 1/6″, каза още Цветанов.

„Апартаментът, който имам сега е разменен за два апартамента като квадратурата на тези два апартамента и разликата от 36 квадрата е доплатена. Няма нищо, от което да се притеснявам, и всичко, което съм извършил, няма от какво да се притеснявам“, допълни Цветанов.

„Всичко е оформено е преведено по банков път, знаете че всяка банка, за да направи превод, трябва да попълни декларация за произхода. Отговарям от уважение към вас, за да може всеки да е запознат и се надявам да се чуе от всички“, заяви Цветанов.

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Спасиха крака на млад мъж с Бехтерев

Ортопедите от ВМА спасиха крака на 30-годишен пациент с болест на Бехтерев след уникална за ...

Революционни конци изместват хирургията в естетичната медицина

Няколко дни след Световния конгрес по естетична медицина в Монако италианският специалист по пластична хирургия ...

Инвеститор влага 22 млн. лв. в предприятие край Враца

Нов инвеститор ще вложи повече от 22 милиона лева в изграждането на предприятие за производството ...

Съдът: Местан да внесе 10 000 лв., ако иска да остане на свобода

Лютви Местан да внесе до 25 април гаранция от 10 000 лева. Това определи Окръжният ...

Тайните за здрава и блестяща кожа са…

Всяка жена иска кожата ѝ да бъде красива и да изглежда добре, но с години ...

Всички са луди по бога на гръмотевиците (ВИДЕО)

Броени дни преди излизането на екран на супергеройската продукция „Отмъстителите: Краят“, журналисти класираха персонажите от ...