Home » България » Цветанов за новия си имот: Дадох 2 апартамента за 1

Цветанов за новия си имот: Дадох 2 апартамента за 1

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов даде обяснение в парламента за апартамента с асансьор, за който „Свободна Европа“ съобщи, че е купен на занижени цени в столичния квартал „Изток“. Жилището е „Сграда на годината“ и е на строителя“Артекс“.

„Дал съм две жилища за едно, добавил съм и съм платил 100 хиляди с кредит и спестявания и всичко това е документирано в нотариалния акт, а и всичко ще бъде упоменато в декларацията“, каза Цветанов на брифинг в Народното събрание.

Според „Свободна Европа“ Цветанов се е сдобил с нов апартамент, заемащ цял етаж в една от най-луксозните сгради в София на ул. „Латинка“. Той се е сдобил с него през изминалата 2018 г., като е прехвърлил на фирмата-строител два от своите стари апартаменти. Според същата публикация сделката поражда редица въпроси, като най-смущаващият от тях е, как квадратният метър в луксозната сграда излиза на семейство Цветанови едва 627 евро, при положение, че цените там започват от 2600 евро на кв.м.

„Такива въпроси ми задаваха преди 4 години и помните, че точно в парламента направих обяснения как апартамент от родителите на съпругата ми са прехвърлени. Аз имах 1/6 наследствен дял от апартамент в „Надежда“, което ми беше прехвърлено още 91-ва година. След това миналата година прехвърлих безвъзмездно на брат ми тази 1/6″, каза още Цветанов.

„Апартаментът, който имам сега е разменен за два апартамента като квадратурата на тези два апартамента и разликата от 36 квадрата е доплатена. Няма нищо, от което да се притеснявам, и всичко, което съм извършил, няма от какво да се притеснявам“, допълни Цветанов.

„Всичко е оформено е преведено по банков път, знаете че всяка банка, за да направи превод, трябва да попълни декларация за произхода. Отговарям от уважение към вас, за да може всеки да е запознат и се надявам да се чуе от всички“, заяви Цветанов.

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Ще стане ли Русия икономическа свръхдържава?

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Защо ...

Задава се надежда, не я пропускайте

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Повторението ...

София не диша

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Ако ...

Скрита камера: Как се набират проститутки в София?

Увеличава се търсенето на платена любов в България. Приходите от „черния“ бизнес са близо 250 ...

Вашият хороскоп за днес, 11.12.2019 г.

Хороскоп от astrohoroscope.info Овен Ще гледате доста отвисоко на нещата днес и няма да ви ...

Две неизвестни в 1/8-финалите на Шампионската лига

Само две неизвестни за 1/8-финалите останаха след изиграването на мачовете от Шампионската лига във вторник. ...