Home » България » Цветанов за новия си имот: Дадох 2 апартамента за 1

Цветанов за новия си имот: Дадох 2 апартамента за 1

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов даде обяснение в парламента за апартамента с асансьор, за който „Свободна Европа“ съобщи, че е купен на занижени цени в столичния квартал „Изток“. Жилището е „Сграда на годината“ и е на строителя“Артекс“.

„Дал съм две жилища за едно, добавил съм и съм платил 100 хиляди с кредит и спестявания и всичко това е документирано в нотариалния акт, а и всичко ще бъде упоменато в декларацията“, каза Цветанов на брифинг в Народното събрание.

Според „Свободна Европа“ Цветанов се е сдобил с нов апартамент, заемащ цял етаж в една от най-луксозните сгради в София на ул. „Латинка“. Той се е сдобил с него през изминалата 2018 г., като е прехвърлил на фирмата-строител два от своите стари апартаменти. Според същата публикация сделката поражда редица въпроси, като най-смущаващият от тях е, как квадратният метър в луксозната сграда излиза на семейство Цветанови едва 627 евро, при положение, че цените там започват от 2600 евро на кв.м.

„Такива въпроси ми задаваха преди 4 години и помните, че точно в парламента направих обяснения как апартамент от родителите на съпругата ми са прехвърлени. Аз имах 1/6 наследствен дял от апартамент в „Надежда“, което ми беше прехвърлено още 91-ва година. След това миналата година прехвърлих безвъзмездно на брат ми тази 1/6″, каза още Цветанов.

„Апартаментът, който имам сега е разменен за два апартамента като квадратурата на тези два апартамента и разликата от 36 квадрата е доплатена. Няма нищо, от което да се притеснявам, и всичко, което съм извършил, няма от какво да се притеснявам“, допълни Цветанов.

„Всичко е оформено е преведено по банков път, знаете че всяка банка, за да направи превод, трябва да попълни декларация за произхода. Отговарям от уважение към вас, за да може всеки да е запознат и се надявам да се чуе от всички“, заяви Цветанов.

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Осъдиха ултраси, скочили да бият българи

Полицията в Словакия наложи присъди по бързата процедура на седем фена, които участваха в мелето ...

Напусналият Нова телевизия Ясен Дараков обоснова решението си пред ФАКТИ

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Преди ...

Тотнъм отървава Реал Мадрид от Бейл?

Гарет Бейл има изход от Реал Мадрид, съобщава “Марка” на водещата си страница днес. Според ...

САЩ и Русия ще преговарят за тристранен ядрен договор

Представители на САЩ и Русия ще се срещнат утре в Женева, за да проучат възможността ...

Служител на Военна информация возил бизнесмен в чужбина

Целенасочена лъжа е, че прокуратурата извършва в служба „Военна информация” действия, свързани с чисто оперативната ...

Изкуствен интелект в Jaguar-ите

Jaguar Land Rover проучва нова технология с изкуствен интелект, която да познава емоциите ни докато ...