Home » България » Цветанов: Силата на ГЕРБ са видимите резултати от работата ни

Цветанов: Силата на ГЕРБ са видимите резултати от работата ни

Нека на 26 май изберем тези, които са най-достойни и чуват и работят за решаване на проблемите на хората. Европа чува нашия глас и това се доказва от по-високия бюджет за България и от успешното председателство на Съвета на ЕС. Това е заявил председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов във велинградското село Драгиново, цитиран от пресцентъра на ГЕРБ.

„Силата на ГЕРБ са всички видими резултати от нашата работа. Политиката на правителството и на ГЕРБ е насочена към изпълнението на нашите ангажименти към хората. Обещахме да увеличим доходите и ето – тази година с 10 на сто нараснаха заплатите в бюджетния сектор, като очакванията за догодина са за нов 10-процентов ръст. Още в началото на мандата като свой основен приоритет определихме образованието и за да можем да стимулираме повече млади хора да избират учителската професия – до 2021 г. учителските възнаграждения ще бъдат двойно по-високи в сравнение с 2017 г.“, обяснил Цветанов.

В Драгиново председателят на ПГ на ГЕРБ се е запознал с хода на строителството на новата сграда към детската градина в селото. Средствата за нея са 1.6 млн.лв. и са отпуснати целево с постановление на Министерски съвет. Първата копка на обекта бе направена през септември миналата година от Цветан Цветанов и се очаква да бъде завършен на 1 септември тази година.

„Само за Велинград парите, които са отпуснати в периода 2015 – 2019 г., са 42 млн. лв. Подобряването на образователната инфраструктура е част от приоритетите на това правителство. За училища и детски градини по ОП „Региони в растеж“ са отпуснати над 700 милиона лева. В резултат на това 500 училища и детски градини в момента се санират и се подобрява образователната инфраструктура в тях“, изтъкнал Цветанов. По думите му детската градина в Драгиново ще могат да посещават 150 деца и преди повече от година никой не вярваше, че те ще имат нова сграда.

„Надявам се, че строителството е добро, а за новото оборудване вече са отпуснати 160 хил.лв. от МОН. С тези средства детската градина ще има нови легла“, казал още той.

Цветан Цветанов е отбелязал още, че на 11 март ще започне ремонт на пътя Велинград-Драгиново.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

9 октомври 1974 г. : Умира Оскар Шиндлер

На 9 октомври 1974 г. на 66-годишна възраст умира Оскар Шиндлер. Oскар Шиндлер е немски ...

Мона Лиза се завърна у дома

Картината „Мона Лиза“ се завърна на обичайното си място в Лувъра – в обновената, освежена ...

Русия следи случващото се в Сирия

Русия призова днес да не се подкопава мирното уреждане на конфликта в Сирия, където кюрдите ...

Ето как са заловили екслегионера от Орешник

37-годишен мъж, заподозрян за тежко престъпление, е задържан от екипи на СОБТ, съобщи главният секретар ...

На какво ще разчита новият проект на Слави?

Учредяването на партията на Слави Трифонов „Няма такава държава“ в събота повдигна редица въпроси от ...

Google изгражда центрове за данни в Тайван

През 2007 г. Google обяви плана си за изграждане на центрове за данни в Азия. ...