Home » България » Цветанов: Оттеглянето ни с Цачева и Колева е доблестна постъпка

Цветанов: Оттеглянето ни с Цачева и Колева е доблестна постъпка

Изключително важно е да се представим добре на тези избори. Тази кампания ще бъде много по-различна от всички досега. БСП ще се опитат да изведат на преден план единствено битови проблеми, а не диалог за бъдещето на ЕС. Ние, от ГЕРБ, нямаме никакво намерение да влизаме в техния тон. Напротив – на техните провокации ние ще отговорим с реални резултати. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов пред над 150 души в Божурище.

Той присъства на среща на структурите на ГЕРБ в София област, която се проведе в НЧ „Христо Ботев 1934” – Божурище. На събитието присъстваха още областният координатор на ГЕРБ Галя Георгиева, народните представители от ГЕРБ-София област Валентин Милушев, Васил Цветков и Мартин Тинчев, общинските ръководства на партията, кметове на общини и кметства, общински съветници на ГЕРБ в областта.

,,Това, което направихме с Цецка Цачева, Ваня Колева и останалите колеги, бе доблестна постъпка. Ако не се бяхме оттеглили – компроматите щяха да зачестят и това можеше да доведе до увреждане на имиджа на партията. В тази кампания опозицията няма да допусне да има дебат как да защитим по-успешно българския национален интерес в Европа. Ще се търсят начини за дискредитиране както на кандидатите за евродепутати, така и на успешните кметове на ГЕРБ. Истината е обаче, че компроматната война по своята същност не може да доведе до нищо градивно“, обясни пред всички присъстващи зам.-председателят на ГЕРБ и даде пример с днешното изявление на Корнелия Нинова във връзка с резолюцията за Истанбулската конвенция, която ще се гласува от ЕП.

,,Тя обаче отново пропусна да спомене факта, че предложението е на двама социалисти от ПЕС, като по този начин отново акцентира върху различията, които има БСП с европейското си семейство. На всички хора е ясно, че това е поредният опит на Нинова да се заиграе със страховете на хората“, коментира Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ бе категоричен, че за разлика от БСП – ГЕРБ ще търси обединението, като акцентира върху общата листа, с която ГЕРБ и СДС ще се явят на евровота.

,,Една победа би затвърдила, че посоката, в която се развива държавата – е правилната и хората го виждат. Местните избори също ще бъдат изключително важни, защото именно местната власт е гръбнакът на държавната. Ние имаме над 130 кмета в цялата страна и няма нещо, от което да се срамуваме. Напротив – няма община, която да не е усетила положителния ефект от стабилното управление на правителството на Бойко Борисов и от европейската солидарност“, каза още Цветанов.

Той изтъкна, че европейският бюджет за България в периода 2021-2027 е 18 млрд. лв.

,,Това е най-високият бюджет за регионално развитие, инфраструктура, околна среда и заетост от присъединяването на страната ни към ЕС досега“, допълни Цветан Цветанов. Той призова всички присъстващи кметове да бъдат активни и с пълна мобилизация в идните месеци, за да може в края на годината ПП ГЕРБ да се поздрави с две победи.

,,Божурище има огромен потенциал. Самият факт колко инвестиции се направиха и се очаква да се случат притеснява нашите опоненти, защото тяхната най-голяма слабост е именно липсата на конкретни резултати от годините, когато са били на власт. Ние има с какво да се похвалим. Затова – срещайте се с хората, бъдете сред тях и им разказвайте всичко, което до момента е направено и ще бъде направено“, обърна се към кметовете Цветанов.

Кметът на Божурище Георги Димов благодари на Цветанов, че е избрал точно община Божурище за тази областна среща.

,,За тези 3 години много се направи в община Божурище с помощта на правителството. С подкрепата на ГЕРБ се разрешиха доста проблеми. Когато се работи и има надграждане, когато партията е силна – опозицията няма друг избор, освен да се опитват да ни разрушат. Защото те са слаби, а слабите могат само да рушат“, категоричен бе кметът Димов.

,,Имаме кметове в 8 общини и изключително много разчитаме на тях за предстоящите избори. Именно такива срещи ни помагат да бъдем още по-сплотени, което ще ни бъде нужно с оглед на двете кампании през тази година“, бяха думите на областния координатор на ГЕРБ-София област Галя Георгиева.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Проговори легендарна поп фолк икона от 90-те (ВИДЕО)

Много изпълнители, чиито звезди изгряха в зората на поп фолка, днес са само спомен. Други ...

Business Insider: НАТО се готви за война в сърцето на Европа

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Погледите ...

Ламбо диша сам, иска да се прибира

Любимият на поколения българи актьор Стефан Данаилов е по-добре, в съзнание е, диша без апарат, ...

Калоян Паргов: Люлин заслужава многофункционална спортна зала

“Люлин е шестият по големина град в страната и заслужава многофункционална спортна зала и спортни ...

Румен Радев е в Япония за интронизацията на императора

Президентът Румен Радев е на посещение в Япония за интронизацията на император Нарухито, съобщиха от ...

Нефтохимик се завръща на стадион “Лазур“ под наем

Нефтохимик ще се завърне на ст.“Лазур“, научи Флагман.бг от изключително достоверен източник. Очаква се днес ...