Home » България » Цветан Василев: Иван Гешев съчетава качествата на Пеевски и Борисов

Цветан Василев: Иван Гешев съчетава качествата на Пеевски и Борисов

“Аз също не съм експерт в тази област, но ми се струва, че това е поредният нескопосан мутро-милиционерски опит да се прехвърлят нещата от болната на здравата глава. Виждаме също апетитите на Пеевски и на шайката на Пеевски, която е пряко ангажирана с тол системата“, това заяви банкерът Цветан Василев за предаването “Честно казано с Люба Кулезич“ по ТВ Евроком. Василев се включи на живо по телефона от Сърбия, а причината е, че кандидатът за главен прокурор Иван Гешев намеси името му в хакерската атака срещу един от сървърите на НАП довела до изтичането на данните на милиони българи. Гешев обвини Василев и в даване на подкуп, с който да се лобира за избор на главен прокурор, визирайки предишния избор на такъв.

“Фокусирането на Гешев върху мен е абсолютно разбираемо. Цялата му кариера и бляскавото му развитие са свързани с делото за КТБ. Близки хора на Гешев споделят, че той бил възхитен от срещата с Пеевски отнасяща се до това дело. Аз не мога да докажа тази среща, но съм убеден, че поемането на ангажимент от Гешев не е станало случайно. Той е бил наказан и интерниран в Перник. След като тоягата е играла по неговия здрав гръб, му е подаден морковът, защото от Перник до шеф на Специализираната прокуратура, зам.-главен прокурор и сега кандидат за главен прокурор, това само доказва моите думи“, коментира Василев номинацията на Иван Гешев за главен прокурор.

“Много пъти съм казвал, че големият бизнес носи и изисква компромиси. Дълго време успявах да балансирам, независимо от атаките и щенията към бизнеса ми, особено засилили се след идването на Борисов на власт през 2009 година. За пълзящата диктатура съм предупреждавал през 2014 година“, заяви още Цветан Василев.

Василев коментира и споменатите от Гешев “кални битки“: “Калните битки са между тях. Там в кочината са калните битки. Смешно ми е, когато Гешев твърди за пореден път, че съм ходил да плащам за прокурор във Франция. Те се пазаруват в България и е ясно къде се случва това. На господин Гешев са му обещали твърдо, че той ще бъде единствен и неповторим избраник“, добави той.

“Сегашната ситуация напомня избора на Пеевски за шеф на ДАНС през 2013 година. Никой не трябва да се изненадва от това предложение. В крайна сметка имаме едно туморно образувание, рак, който можем условно да наречем модела “КОЙ“. Господин Гешев със своята бруталност и арогантност много ми напомнят за Пеевски, а с демонстрациите на селска чест напомня на премиера Борисов“, каза още банкерът Цветан Василев.

София / България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Захариева: Пламен Георгиев обеща да напредне с испанския

Пламен Георгиев има качества за консул във Валенсия, заяви външният ни министър Екатерина Захариева пред ...

Идиотски гаф с телефон едва не провали футболен мач

Без ВАР остана дербито в Саудитска Арабия между Ал Фатех и Ал Насър 0:1, а ...

9 октомври 1974 г. : Умира Оскар Шиндлер

На 9 октомври 1974 г. на 66-годишна възраст умира Оскар Шиндлер. Oскар Шиндлер е немски ...

Цацаров: Незаконен съдебен състав пусна Полфрийман

Министърът на външните работи Екатерина Захариева и главният прокурор Сотир Цацаров се срещнаха с Джон ...

Димитър Пенев със секретна мисия

Легендата на ЦСКА и българския футбол Димитър Пенев бе част от приятна изненада, която колективът ...

Шарапова си спомни за голям кошмар

Руската топ тенисистка и бивша любима на нашия Григор Димитров – Мария Шарапова си припомни ...