Home » България » Циганчета се гавриха с 12-годишно момиче във Варна

Циганчета се гавриха с 12-годишно момиче във Варна

Кошмарен случай на ученическа агресия във Варна. Група момчета от цигански произход са се гаврили с 12-годишно момиче в училище „Любен Каравелов“, научи регионалното издание Varna24.

Случаят е от 18 март. 12-годишното момиче се прибирало след училище към дома си в кв. „Аспарухово“. По пътя я застигнала група от пет момчета на приблизителна възраст от същото училище. Те започнали да я блъскат, ритат и влачат за косата. Заповядали ѝ да се съблече, като през това време най-големият от насилниците, седмокласник, правел видеоклип с телефона си.

По информация на Varna24 детският кошмар се разиграл в близост до полицейското управление в квартала, а камери запечатали гаврата.

За случая са информирани всички институции и работят по него. Тече разследване от страна на полицията и прокуратурата, с децата и родителите работят психолози, както и медиатори от Център за обществена подкрепа, тъй като момчетата са циганчета.

В училището са предприети незабавни мерки, свикана е комисията за противообществени прояви, а в дирекция „Закрила на детето“ е проведен координационен съвет за набелязване на мерки.

„С децата и родителите работят психолози. Наказание ще има и то сериозно, след като всички институции си свършат работата. В момента всички деца са в болнични и това до известна степен затруднява работата на експертите“, обясни пред Varna24 началникът на инспектората във Варна – Венцеслава Генова.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Редактор в италианския Corriere dello Sport: Какво е расисткото в това заглавие?

Редакторът в италианския Corriere dello Sport – Иван Дзазарони, защити заглавието на медията „Черен петък”, ...

Още по-евтин кросоувър от VW (ВИДЕО)

Компанията Volkswagen публикува видео тийзър на новия си нискобюджетен кросоувър, който трябва да се появи ...

Дуо чужденци на тайни преговори с ЦСКА

Двама чуждестранни футболисти са били в София за преговори с ръководството на ЦСКА, съобщава БЛИЦ. ...

“Парижкият заговор”

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Съобщавам ...

Никулден е

На 6 декември източноправославните християни честват свeти Николай Чудотворец. Първообразът е историческа личност – Никола ...

Вижте какво се случва в Русия

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Един ...