Home » Свят » Тръмп се страхува! Вдига ограда около Белия дом

Тръмп се страхува! Вдига ограда около Белия дом

Президентът на САЩ Доналд Тръмп най-накрая изгражда висока стена – около Белия дом. Президентската резиденция получава 4-метрова ограда с технологията „анти-изкачване“, съобщава „Дейли мейл“.

Засилените мерки за сигурност са одобрени след ръст в броя на хората, които са арестувани след опит за прескачане на оградата на Белия дом. Строителството около „Пенсилвания Авеню“ 1600 започва с блокиране на части от улицата и временна бяла стена пред Белия дом, докато строителите градят новата ограда.

Според плановете, описани на уебсайта на Националната служба за паркове, новата ограда е с около 2 метра по-висока от старата ограда. Новата стена е част от по-голям план за повишаване на сигурността около центъра на Вашингтон, който включва Белия дом, Министерството на финансите, Старата сграда на изпълнителния офис и Парк Лафайет.

Настоящата метална ограда, на която са добавени шипове след терористичните атаки на 11 септември, ще бъде заменена с такава, която има надземна каменна основа в долната част, с метална ограда отгоре.

Очаква се новата ограда да струва 64 милиона долара и да огради 18-те декара, на които се намира Белият дом. Дизайнът на оградата спечели одобрение както от Комисията за изящни изкуства, така и от Националната комисия за планиране.

„Предлаганите подобрения се стремят да отговарят на съвременните стандарти за сигурност, като същевременно признават историческото и символичното значение на Белия дом и околното пространство“, се отбелязва в доклада на комисията за новата ограда.

Очаква се строителството да приключи през 2021 година.

Президентът Томас Джеферсън издига първата дървена ограда около Белия дом през 1801 г., според историческата асоциация на Белия дом. През 1808 г. той я заменя с каменна стена. През 1833 г. заменят каменната стена с тежка ограда от ковано желязо.

Хора многократно се опитват да прескачат оградата и да влязат в резиденцията. Мъж от Калифорния, който носи боздуган е арестуван през март 2017 г. след прескачане на оградата, като в същото време Тръмп се е намирал в сградата.

Тръмп се страхува! Вдига ограда около Белия дом

През септември 2014 г. мъж на име Омар Гонсалес се изкачва северната ограда и достига в Белия дом. Той е задържан от агент на тайните служба в Източната стая и е установено, че носи нож в джоба на панталоните си.

През октомври 2014 г. мъж на име Доминик Адесаня прескача оградата и е повален от две кучета на тайните служби.

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Венци Стефанов: Дерменджиев не е селекционер, не сме го избрали

Венцислав Стефанов – член на Изпълнителния комитет на БФС и президент на Славия взе отношение ...

Хванаха пиян шофьор, щял да вози ученици на екскурзия

Хванаха пиян шофьор, който щял да вози ученици на екскурзия. При рутинна проверка в Божурище ...

Какво да промени всяка зодия, за да стигне щастието

За да получи нещо, което желае, но никога не е имал, човек трябва да рискува. ...

Русия: С България имаме духовни корени

Отношенията ни с България се основават на дълбоки исторически традиции, имат културни и духовни корени. ...

Турция не иска територия на други страни

Турция не се стреми да завземе територия, от която и да е страна. Това заяви ...

Китайците изпревариха американците

За пръв път Китай изпреварва САЩ по показател брой милионери. По данни на швейцарските банки, ...